Ανήλικοι εκβίαζαν 13χρονη μέσω Facebook

Δικογραφία σε βάρος δύο ανηλίκων σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για μια 14χρονη που στο προσωπικό της προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει δύο γυμνές φωτογραφίες μιας 13χρονης ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 15χρονος ο οποίος κατείχε τις φωτογραφίες. Ταυτόχρονα αναζητείται και ένας άγνωστος αλλοδαπός που εκβίαζε την 13χρονη ότι θα «ανέβαζε» και αυτός τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 44χρονος με τον οποίο συνομιλούσε η 13χρονη νομίζοντας ότι πρόκειται για άτομο 21 ετών και του είχε στείλει προσωπικές φωτογραφίες της.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των τριών κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Στο σπίτι του 44χρονου βρεθήκαν αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος ενώ διαπιστώθηκε πως είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ, μέσα από το οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες.

Επίσης βρέθηκε πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter : @CyberAlertGR.

Διαβάστε επίσης.

Στοιχεία σοκ – Νεκρός 1 στους 50 πρόσφυγες που επιχειρεί να περάσει στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ