”Ανάσταση” για τον μαθητή Λυκείου στον Βόλο που ζούσε χωρίς ρεύμα

«Ανάσταση» για τον μαθητή κεντρικού Λυκείου του Βόλου το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, οπότε και συνεργείο της ΔΕΗ επανασυνέδεσε το ρολόι με το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και τα φώτα άναψαν και πάλι στο σπιτικό του έφηβου, που βιώνει το δικό του οικογενειακό και οικονομικό δράμα. Προηγήθηκε μεγάλη κινητοποίηση μέχρι τα φώτα να ανάψουν ξανά στο φτωχό σπίτι. «Επώνυμοι και ανώνυμοι» πολίτες βρέθηκαν στο πλευρό του μαθητή, που ανεβαίνει τον δικό του «Γολγοθά» και έγιναν οι φύλακες – άγγελοί του για αυτές τις ημέρες.

Το δράμα του μαθητή, τέταρτο που αποκαλύπτεται σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών, έγινε γνωστό όταν συμμαθητές του άρχισαν να παρατηρούν τη ραγδαία αλλαγή στη συμπεριφορά και στην εικόνα του φίλου τους στο σχολείο. Ο μαθητής δεν μπορεί να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του και όταν αυτό ήρθε σε γνώση της διευθύντριας του Λυκείου, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και άμεση, τόσο για την εξασφάλιση ειδών ένδυσης και υπόδησης όσο και τροφίμων για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Η μεγάλη όμως προσπάθεια επικεντρώθηκε στην επανασύνδεση του σπιτιού που μένει ο μαθητής με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το ρεύμα είναι κομμένο εδώ και τέσσερις μήνες με αποτέλεσμα το νοικοκυριό να μην μπορεί να εξυπηρετήσει στοιχειώδεις ανάγκες του.

Παρά τη διάθεση στελεχών της ΔΕΗ να βοηθήσουν στην κατεύθυνση επανασύνδεσης του ρεύματος, το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορούσε να καμφθεί. Ο έφηβος όμως είχε στο πλευρό του χωρίς να το ξέρει επίγειους φύλακες αγγέλους.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη προσωπικά τους χρήματα προσέφεραν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η «Πρόταση Ζωής», ενώ χρήματα συγκεντρώθηκαν τόσο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και από τους ίδιους τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν να επανασυνδέσουν το ρεύμα στην οικογένεια διαπίστωναν ότι το σύστημα απέρριπτε το αίτημα. Δεδομένου μάλιστα ότι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από δεκάδες πολίτες για να βοηθήσουν, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δόθηκε ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται ως προκαταβολή για να γίνει η ρύθμιση και η επανασύνδεση του ρεύματος.

Χθες το απόγευμα συνεργείο της ΔΕΗ πήγε στο σπίτι και συνέδεσε το νοικοκυριό με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην οικογένεια μάλιστα προσφέρθηκε και βοήθεια που συγκεντρώθηκε σε είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και χρήματα για να μπορέσουν να κάνουν πραγματική Ανάσταση και Πάσχα.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ