Αμφίπολη: Βρήκαν τα φτερά των Σφιγγών – Θα αποκατασταθούν

Αμφίπολη: Βρήκαν τα φτερά των Σφιγγών – Θα αποκατασταθούν

Την ανάγκη να αξιοποιηθεί περισσότερο ο ελληνικός πολιτισμός ώστε η χώρα να κερδίσει ξανά και μέσω αυτού τη θέση που της αξίζει, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη.

«Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ο,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των σφιγγών και προκύπτει, όπως σημείωσε, ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους. Είπε, επίσης, ότι οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, καθώς, όπως επισήμανε, στην αρχαιολογία μετρούν μόνο τα γεγονότα και όχι οι εικασίες.

«Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Όπως ανακοινώσαμε χθες αποκαλύφθηκαν οι σφίγγες και σήμερα όλοι μπορούν να τις θαυμάσουν. Γιατί το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες, πρώτη φορά τις βλέπουμε ελεύθερες από οπτικά εμπόδια που υπήρχαν μέχρι χθες» ανέφερε.

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των παράλληλων αρχαιολογικών ερευνών, στον Αργολικό Κόλπο και στο Δεσποτικό, δυτικά της Αντίπαρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.