Άλλη μία δραματική ιστορία Σύριας στο δρόμο προς την Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Τραγικές φιγούρες, δραματικές ιστορίες, άνθρωποι ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους με αβέβαιο μέλλον, μικρά παιδιά που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τη διάσταση των προβλημάτων τους, που ψάχνουν απεγνωσμένα τους δικούς τους που χάθηκαν, που κοιτάνε «χαμένα» τα κέντρα εγκατάστασης και δε μπορούν να αναγνωρίσουν τίποτα από την παλιά ζωή τους.

Η σημερινή τραγική φιγούρα μας Σύριας γυναίκας που έφτασε με το δεύτερο κύμα προσφύγων σήμερα στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα δε θα μπορούσε παρά να μας τραβήξει την προσοχή.

Η ιστορία της τραγική και η ταλαιπωρία της ακόμα μεγαλύτερη όπως μας εξήγησε ένας συνάδελφος. Έχασε τον άντρα της στη θάλασσα όταν ήταν στη βάρκα για να έρθει από τη Συρία στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Μόνη της, απομονωμένη από τους υπόλοιπους, πραγματικά στον δικό της κόσμο καθόταν σε ένα παγκάκι αμίλητη, σκεφτική. Δε σήκωσε καθόλου το βλέμμα της, δεν κουνήθηκε καθόλου από τη θέση της από την ώρα που έφτασε στο στρατόπεδο. Μαζί της ο επτάχρονος γιος της, ο μόνος που της έμεινε στη ζωή.

Η μόνη στιγμή που χαμογέλασε ήταν όταν το μόνο στήριγμα της, ο γιος της, της πρόσφερε κάτι να φάει. Πραγματικά συνταρακτικές εικόνες, συνέπειες του πολέμου και της φτώχειας που φτάνουν τον άνθρωπο στην απώλεια και την εξαθλίωση. Εικόνες που μακάρι να μην βλέπαμε ποτέ…

ΠΗΓΗ: Prevezatoday.gr

Διαβάστε επίσης:

460 πρόσφυγες στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ