Αλλάζουν τα πάντα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης – Έρχονται και… κάμερες – ΒΙΝΤΕΟ

Αλλάζει ο τρόπος που θα δίνουν από εδώ και στο εξής εξετάσεις οι υποψήφιοι οδηγοί για να πάρουν το δίπλωμα οδήγησης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγηση, Διαμαντή Ηλιάδη.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1, “ Πρώτη Είδηση” , o κ. Ηλιάδης είπε ότι στο όχημα του εξεταζόμενου” θα μπουν κάποια ηλεκτρονικά μέσα, θα μπουν κάμερες οι οποίες θα βλέπουν και στο εσωτερικό, θα βλέπουν και πίσω και μπρος “.

Ενώ σχετικά με την τοποθέτηση των καμερών είπε ότι αυτές ” πρέπει να είναι μάλλον στο κέντρο του αυτοκινήτου όπου θα βλέπουν τα πετάλια και θα βλέπουν τους συνεπιβαίνοντες . Επίσης θα υπάρχουν κάμερες λήψης οι οποίες θα βλέπουν και εξωτερικά ”.

“Ο συνοδηγός θα είναι εξεταστής, δεν θα υπάρχει εκπαιδευτής μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι αυτό το σημείο στο οποίο αντιδρούμε, είμαστε απέναντι από την νομοθεσία που λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτή η εξέταση μέσα στον αστικό ιστό, δίχως να υπάρχει ο εκπαιδευτής. Δεν γίνεται για λόγους ασφάλειας“, επεσήμανε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι, “πρέπει ο εκπαιδευτής να είναι μέσα στο αυτοκίνητο διότι φυλάσσει όλους λοιπόν από κάθε τι κακό” που μπορεί να συμβεί”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον ρόλο του συνοδηγού σημειώνοντας ότι, αυτός “ Θα δίνει τα παραγγέλματα και θα προσέχει ότι μπορεί να προσέξει. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί κάτι. Για αυτό λέμε ότι αυτός ο νόμος που έχει γίνει από προχθές νόμος θέλει πάνω από 28 υπουργικές αποφάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει”.

Σχετικά με τον τρόπο που θα γίνονται οι εξετάσεις εξήγησε ότι αρχικά “ o υποψήφιος θα δίνει μόνος του τα στατικά ( δηλαδή παρκάρισμα, γωνία, αναστροφή κλπ) και στη δεύτερη φάση θα δίνει την πορεία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ