Αλέξης Κούγιας για το Πέραμα: Δεν άκουσαν καμία εντολή οι αστυνομικοί

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην καταδίωξη με έναν νεκρό στο Πέραμα. Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχετικά με την υπόθεση, σημείωσε:

“Προσπάθησα συζητώντας και με όλους και με τον καθένα χωριστά να διαπιστώσω τι έχει γίνει. Μού μετέφεραν την ίδια ιστορία και οι επτά” και πρόσθεσε: “Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, οι αστυνομικοί μετά από μία καταδίωξη μισής ώρας που ξεκίνησε από τη Θηβών και έφθασε μέχρι και το Πέραμα, όπου τους οδήγησαν οι δράστες της κλοπής του κλεμμένου αυτοκινήτου” σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

“Έχει σημασία και ο τύπος του αυτοκινήτου, τις τελευταίες ημέρες είχαν κλαπεί περίπου 15 αυτοκίνητα που είχαν  όλα χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις άλλες πολύ σοβαρότερες, και όλα βρέθηκαν καμένα στην περιοχή του Σχιστό. Πιθανώς εκεί να ήθελαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο οι δράστες Αυτό είναι μια πιθανολόγηση. Ενώ ήταν σε ένα σημείο που σχεδόν είχαν ακινητοποιήσει τους δράστες της κλοπής που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, αυτό επιτάχυνε ξαφνικά με πολύ μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε πέντε μοτοσικλέτες. Αυτό επιβεβαιώνεται και από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που διαπίστωσαν αυτά τα οποία μου διηγήθηκαν και οι αστυνομικοί” επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

Όσο για το ότι είχαν λάβει εντολή να μην κάνει καταδίωξη, ο κ. Κούγιας είπε: “Ήταν το πρώτο πράγμα που ρώτησα, μου είπαν ότι καμία τέτοια εντολή δεν άκουσαν και σε κάθε περίπτωση, εκείνη τη στιγμή ακόμη και αν κάποιος έδινε εντολή, ήταν τέτοιες οι συνθήκες της τραγωδίας που δεν θα μπορούσε κάποιος να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. Εκείνο που είναι και το μεγάλο επιχείρημα των κυρίων  κατηγορούμενων είναι ότι δεν έχουμε μια συμπεριφορά ενός ή δύο αστυνομικών. Δεν μπορεί επτά αστυνομικοί συγχρόνως, εκ των οποίων ένας αριστούχος υπαστυνόμος, που σημαίνει ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη παιδεία να αποφασίζουν να αφαιρέσουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων χωρίς καμία αιτία. Να σώσουν τη ζωή τους, στην κυριολεξία και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί επιστημονικά” υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

Όπως εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας, “αύριο ή μεθαύριο, αναμένουμε την ιατροδικαστική γνωμοδότηση και τη βαλλιστική έρευνα”, για να διαπιστωθεί η βολή και η απόσταση από το πού εβλήθησαν οι σφαίρες.

“Απ’ ό,τι με πληροφόρησαν τρεις βολές έχουν βρει το νεκρό θύμα, η μία στον λαιμό. Έχουμε δύο τυφλά τραύματα και ένα διαμπερές. Αυτό που έχει ενδιαφέρον από τη από τη βαλλιστική και την ιατροδικαστική έρευνα να διαπιστωθεί οι βολές τι πορεία είχαν, η απόσταση από την οποία ερρίφθησαν οι βολές και εγώ θα μπορώ να έχω τη σωστή νομική επιλογή για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση.

Κληθείς να σχολιάσει για το ότι βρέθηκαν δεκάδες βλήματα στο σημείο είπε ότι, “το ότι ήταν άοπλα τα θύματα, διαπιστώνεται εκ του αποτελέσματος”, υποστηρίζοντας παράλληλα πως “σχετικά με τις 30 βολές να πω ότι τα όπλα τους είναι όλα ημιαυτόματα, μία, δύο βολές, τρεις βολές να ρίξει ο καθένας από αυτές, που αυτές ρίχνονται με μία ριπή, είναι επαναληπτικές. Δεν έχει σημασία, σημαντικό είναι προς τα πού ερρίφθησαν οι βολές και τι σκοπιμότητα είχαν…

Η προσέγγιση η υπερασπιστική είναι ότι δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν ζωή ενός ανθρώπου που ήταν ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από το σπίτι του να πάει να κάνει τη δουλειά του και ξαφνικά τον βρήκε ο Χάρος στον δρόμο. Είχε ήδη γίνει κλοπή ενός αυτοκινήτου, επί μισή ώρα καταδίωξης με επικίνδυνο τρόπο, και αυτός που οδηγούσε, γιατί δεν ήξεραν πόσοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, έπρεπε να τον ακινητοποιήσουν.

Σε μια στιγμή τον ακινητοποίησαν και αντί αυτός ο άνθρωπος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις επτά αστυνομικών, αυτός διάλεξε να επιτεθεί στους αστυνομικούς, να χτυπήσει τις μοτοσικλέτες τους… Άκουσα και κάποιες δηλώσεις “τι έγινε, έκλεψε ένα αυτοκινητάκι”. Γι’ αυτό είναι οι αστυνομικοί, για να ακινητοποιούν τους δράστες και εμείς καμιά φορά τους ψέγουμε λέγοντας δεν υπάρχει Αστυνομία…

Δεν γνωρίζαμε αν αυτό το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείτο για να γίνει ανθρωποκτονία και να βρεθεί καμένο στο Σχιστό, όπως τα υπόλοιπα… Ή ληστεία σε τράπεζα, ή σπίτι ανήμπορων ανθρώπων, όπου κατ’ επανάληψη Ρομά έχουν αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές και έχουν κάνει και ληστείες”, τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως “οι αστυνομικοί δεν είχαν κανένα μένος να αφαιρέσου τη ζωή κανενός ανθρώπου. Προσπαθούσαν να συλλάβουν τον δράστη ενός εγκλήματος” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ