Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες από την μεγάλη φωτιά – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει τον ουρανό στην περιοχή Μελιά της Αλεξανδρούπολης, όπου μαίνεται η μεγάλη φωτιά από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8). Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται κι άλλοι τέσσερις οικισμοί – Ήχησε ξανά το 112

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στην κατάσβεση συμμετέχουν 135 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη – Νέα ΒΙΝΤΕΟ από τη μεγάλη φωτιά

Δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Μεγάλη φωτιά στη Μελία Αλεξανδρούπολης – Οι πρώτες εικόνες

Εκκενώνονται οικισμοί, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Το μεσημέρι του Σαββάτου, δόθηκε εντολή για την εκκένωση επτά οικισμών. Συγκεκριμένα, μέσω μηνύματος του 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου και επειδή είχε κατεύθυνση νότια προς την Εγνατία οδό, τέθηκαν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης και ουσιαστικά έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα από ύψος του κόμβου Αρδανίου, έως αυτό του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Δείτε βίντεο από την μεγάλη φωτιά:

Χρήστες των social media δημοσιεύουν βίντεο από την μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Μελιά και το σύννεφο καπνού που έχει σκεπάσει τον ουρανό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ