Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται τρεις οικισμοί – Μήνυμα από το 112

Εκκενώνονται τρεις οικισμοί λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή Μελία στην Αλεξανδρούπολη από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8). Συγκεκριμένα, με μήνυμα που εστάλη μέσω του 112 ενημερώνονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των περιοχών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα ότι πρέπει να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Μάχη με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη – Νέα ΒΙΝΤΕΟ από τη μεγάλη φωτιά

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα του 112.

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός, γεγονός που κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα και δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Στο μεταξύ, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, και πλέον, στο σημείο βρίσκονται 100 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω της φωτιάς

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά πλησίασε την Εγνατία Οδό, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά δεν κατάφερε να την περάσει.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, λόγω της πυρκαγιάς που παραμένει σε εξέλιξη.

Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά στο τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου μέχρι το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται -για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη εγρήγορση και ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Πυλαίας Φερών Αλεξανδρούπολης.

Διατέθηκαν, άμεσα, 21 Αστυνομικοί, με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Αστυνομία διέκοψε -ακολουθώντας τις συστάσεις της Πυροσβεστικής, με την οποία βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία- την κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, από τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. μέχρι τον κόμβο Αρδανίου, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΛ.ΑΣ. μεριμνά άμεσα για την ασφάλεια των πολιτών με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την προστασία τους, υπό αντίξοες συνθήκες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ