Κύπρος: Η Τουρκία τα βάζει με τον ΟΗΕ για τα επεισόδια στην νεκρή ζώνη – Τι είπε ο Ομέρ Τσελίκ

Επιμένει να μην καταδικάζει τα επεισόδια στην νεκρή ζώνη της Κύπρου και τον τραυματισμό μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ η Άγκυρα. Μετά τις δηλώσεις του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ υπερασπίστηκε την διάνοιξη δρόμου στην νεκρή ζώνη κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.

Κύπρος: Προκαλεί διπλωματικός σύμβουλος του Ερντογάν – «Κάναμε ένα ανθρωπιστικό έργο»

«Η στάση που ελήφθη από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο αναφορικά με την διαδικασία κατασκευής του δρόμου Πύλας – Ιγιτλέρ είναι απαράδεκτη και εντελώς εσφαλμένη», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα κατηγόρησε την Ειρηνευτική Δύναμη ότι παίρνει το μέρος των ελληνοκυπρίων. «Η προσέγγιση της Ειρηνευτικής Δύναμης, που φαίνεται ότι κατευνάζει την ελληνοκυπριακή πλευρά, έχει υπονομεύσει ευθέως την παρουσία της και την φήμη της στην Κύπρο», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

Κύπρος: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ

Επιπλέον ο Ομέρ Τσελίκ σχολίασε ότι «η Ειρηνευτική Δύναμη ενέκρινε την κατασκευή των δρόμων Λάρνακας-Δικελιάς-Αγίας Νάπας και Πύλας-Βοροκλίνης, οι οποίοι κατασκευάστηκαν από ελληνοκύπριους με απαλλοτρίωση τουρκοκυπριακών εδαφών. Ως εκ τούτου, η στάση της Ειρηνευτικής Δύναμης απέναντι στην τουρκοκυπριακή πλευρά περιέχει σήμερα δύο μέτρα και δύο σταθμά και έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στην αμεροληψία της».

«Όπως ο πρόεδρός μας έχει δηλώσει ξεκάθαρα και απερίφραστα σε πλατφόρμες του ΟΗΕ, όλοι θα πρέπει να σέβονται πλήρως το γεγονός ότι υπάρχουν δύο ισότιμοι κυρίαρχοι λαοί στην Κύπρο. Κανείς δεν μπορεί να μη σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», υπογράμμισε ο Ομέρ Τσελίκ.

Κύπρος: «Χαστούκι» Αμερικανών βουλευτών στην Τουρκία – «Το κατοχικό καθεστώς κλιμακώνει τις εντάσεις»

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι κάλεσε τους αξιωματούχους του ΟΗΕ «να αλλάξουν τη στάση τους, η οποία είναι ήδη προβληματική, και να εμπλακούν σε άμεσο διάλογο με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ