Αλεξανδρούπολη: Νέα εφιαλτική νύχτα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Εκκενώνεται το Γενικό Νοσοκομείο

Εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην περιοχή από τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8). Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι ασθενείς μπορούν θα πάρουν εξιτήριο, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Στην επιχείρηση συνδράμουν και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα focustonevro.gr, αυτή την ώρα ασθενοφόρα και λεωφορεία βρίσκονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια οι ασθενείς στους οικείους τους.

Η εκκένωση, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ξεκίνησε από τη μονάδα των νεογνών, όπου εννέα από αυτά θα διακομισθούν σε νοσοκομείο της Καβάλας. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτεί προσωπικό να επιστρέψει στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για να αντιμετωπίσει κάθε περιστατικό.

Όπως μετέδωσε το ίδιο μέσο, ανάλογο σχέδιο προληπτικής εκκένωσης θα εφαρμοστεί και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας ενημέρωσης για τις πυρκαγιές: «Λόγω της εξέλιξης της φωτιάς και με στόχο την προάσπιση της υγείας των ασθενών του Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αυτή την στιγμή, παρόλο που δεν έχει παραστεί τέτοια ανάγκη, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες έτσι ώστε, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να εκκενωθεί με ασφάλεια το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης».

Ένας μετανάστης εντοπίστηκε απανθρακωμένος στην περιοχή της Λευκίμης, απ’ όπου πέρασε η φωτιά που έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της στον Έβρο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απανθρακωμένος κοντά στις κεραίες της ΕΡΤ από το δασαρχείο, μαζί με ακόμη 34 μετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στον Έβρο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχουν συνολικά 15 ενεργά μέτωπα, με την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει να κατακαίει τον οικολογικό πλούτο στο δάσος της Δαδιάς. Παράλληλα, απειλείται άμεσα η αποικία του μαυρόγυπα, η οποία είναι η μοναδική στα Βαλκάνια. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί στην Αλεξανδρούπολη.

Σύσσωμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες ωστόσο όπως αναφέρουν πυροσβέστες στο enikos.gr «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου τόσο στην πυρκαγιά του δάσους, όσο και στην φωτιά που καίει στο χωριό Νίψα η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Εγνατία Οδό, ενώ απειλείται η Λευκίμη, η Αισύμη και ο Άβαντας, ενώ παράλληλα μεγάλο πύρινο μέτωπο υπάρχει και στο Δωρικό, αλλά και αυτό που κινείται από τα Λουτρά προς το Μοναστηράκι. Δίνουμε προτεραιότητα να σωθούν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ