Αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Σεσημασμένος ο 38χρονος ληστής της τράπεζας

Σε χειρουργική επέμβαση υποβάλλεται ο 38χρονος άνδρας που τραυματίστηκε από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης, μετά την ληστεία που φέρεται να διέπραξε σε τράπεζα στην οδό Αχιλλέως, στην Αθήνα, το πρωί της Τρίτης (1/08). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρει τραύμα στην κοιλιά από τα πυρά που δέχτηκε κατά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

Κολωνός: Προσπάθησε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς ο ληστής, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι από το σημείο της συμπλοκής διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει τον δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «Ευαγγελισμός». Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν ότι ο 38χρονος είναι σεσημασμένος για υπόθεση φθοράς ξένης περιουσίας.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (1/08), όταν ο ληστής εισέβαλε στην τράπεζα και ένας υπάλληλος χτύπησε το ειδικό μπουτόν συναγερμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας. Ο 38χρονος, με την απειλή μαχαιριού, κατάφερε να αρπάξει 3.000 ευρώ από τα ταμεία και στη συνέχεια βγήκε από το κατάστημα.

Έξω από την τράπεζα υπήρχε ένας αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, που μαζί με τον διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας ακολούθησαν πεζοί τον δράστη.

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη συμβολή της Λένορμαν με την Παλαμηδίου, στον Κολωνό.

Τότε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο 38χρονος επιχείρησε να τραυματίσει με αιχμηρό αντικείμενο δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Στην κατοχή του βρέθηκε χρηματικό ποσό, που εκτιμάται ότι αποτελεί μέρος της λείας από την ληστεία στην τράπεζα.

Μάρτυρας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα όσα συνέβησαν. Όπως είπε, «δύο πυροβολισμούς άκουσα, δούλευα εκείνη την ώρα. Και είδα ξαφνικά αστυνομία και να γίνεται πανικός. Ήρθε ασθενοφόρο απ’ ότι είδα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ