Κολωνός: Πώς έγινε η συμπλοκή με έναν τραυματία έπειτα από ληστεία σε τράπεζα – «Άκουσα δύο πυροβολισμούς» λέει μάρτυρας

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο άνδρας αλβανικής καταγωγής, που δέχτηκε αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια καταδίωξης, μετά την ληστεία που φέρεται να διέπραξε σε τράπεζα στην οδό Αχιλλέως, στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (1/08), όταν ο ληστής εισέβαλε στην τράπεζα και ένας υπάλληλος χτύπησε το ειδικό μπουτόν συναγερμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας ακολούθησε τον δράστη, όταν αυτός βγήκε από το κατάστημα. Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη στη συμβολή της Λένορμαν με την Παλαμηδίου, στον Κολωνό. Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό, ο οποίος, ευρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας όπως επισημαίνεται, έκανε χρήση του όπλου του, τραυματίζοντάς τον.

Μάρτυρας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα όσα συνέβησαν. Όπως είπε, «δύο πυροβολισμούς άκουσα, δούλευα εκείνη την ώρα. Και είδα ξαφνικά αστυνομία και να γίνεται πανικός. Ήρθε ασθενοφόρο απ’ ότι είδα».

ΕΛ.ΑΣ.: Προσπάθησε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς ο ληστής

Διευκρινίσεις για την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό, έπειτα από ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε τράπεζα στην Ομόνοια το πρωί της Τρίτης (1/08), δίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με σχετική ανακοίνωση. Όπως επισημαίνεται, ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας βρισκόταν έξω από την τράπεζα την ώρα της ληστείας και μαζί με τον διευθυντή ασφαλείας του υποκαταστήματος ακολούθησαν πεζοί τον δράστη, όταν αυτός βγήκε με τα χρήματα που είχε αρπάξει από τα ταμεία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης επιχείρησε να τραυματίσει δύο αστυνομικούς χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο και ένας εξ’ αυτών, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο, τραυμάτισε τον δράστη.

Αναλυτικά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει τα εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, σε κατάστημα Τράπεζας στην περιοχή της Ομονοίας, ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της Τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, έξωθεν του καταστήματος την ώρα της ληστείας και από κοινού με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα κατέφθασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε, αμυνόμενος, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας το δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Α. Ευαγγελισμός.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ