ΑΓΡΟΤΕΣ:Έκλεισαν πεζοί την Εθνική Οδό

Έκλεισαν πεζοί την Εθνική Οδό

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, μπορεί να μην κατάφεραν να κλείσουν τους δρόμους με τα τρακτέρ, αφού δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο διέκοψαν την κυκλοφορία για ένα τέταρτο, πεζοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, δεν επέτρεψαν από χθες την παράταξη των τρακτέρ στον ΠΑΘΕ και αυτά παραμένουν επί της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Αθήνας, λίγα μέτρα πριν τον κόμβο της Νίκαιας, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους αγρότες της Θεσσαλίας να περάσουν το μήνυμα τους.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου τετρακόσιοι αγρότες όδευσαν πεζοί επί της ΠΑΘΕ όπου και «στρατοπέδευσαν» προκειμένου να κάνουν την συνέλευση τους επί ένα τέταρτο περίπου. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία και να γίνει για το διάστημα εκείνο εκτροπή, μέσω Πλατυκάμπου.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σημείο όπου βρίσκονται τα εκατοντάδες τρακτέρ τα οποία σήμερα ενισχύθηκαν και με 100 περίπου ακόμη. Στην περιοχή δε, εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι παραπέρα κινήσεις των αγροτών θα αποφασιστούν σε επόμενη φάση αλλά είναι προφανές, ότι οι αγρότες έχουν στραφεί σε μία λογική «κλεφτοπολέμου» προκειμένου να ξεπεράσουν τα «εμπόδια» που ανέκυψαν σε σχέση με τις αρχικές τους, επιδιώξεις.

Ελεύθεροι οι έντεκα συλληφθέντες στο Αιγίνιο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έντεκα συλληφθέντες της χθεσινής διαμαρτυρίας στα διόδια του Αιγινίου, καθώς παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση ευθυνών, προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πλέον οι κάτοικοι κινούνται πάλι προς στα διόδια του Αιγινίου, όπου είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στις έξι το απόγευμα, δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο έξω από την αστυνομική διεύθυνση Κατερίνης, διαμαρτυρόμενοι για τη χθεσινή αστυνομική παρέμβαση και τις συλλήψεις διαδηλωτών στο σταθμό των διοδίων.

Μάλιστα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι υπηρεσίες του δήμου Πύδνας – Κολινδρού δε λειτούργησαν και τα σχολεία υπολειτούργησαν λόγω τρίωρης στάσης των καθηγητών. Αύριο εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ