Αγρίνιο: Πολλές οι εστίες φωτιάς κατά μήκος της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αντιρρίου από Ρομά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πολλές οι εστίες φωτιάς κατά μήκος της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αντιρρίου μετά την κινητοποίηση-διαμαρτυρία Ρομά της περιοχής που έκαψαν περίπου δέκα κάδους απορριμμάτων και φώναζαν συνθήματα για δικαιοσύνη.

Οι εστίες που ήταν φλεγόμενοι κάδοι απορριμμάτων ξεκινούσαν από το ύψος περίπου του ΜΕΤΡΟ και τελείωναν στον Κόμβο Σταδίου όπου ήταν οι τελευταίες εντός της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αντιρρίου.

Η κατάσβεσή τους από δύναμη της Π.Υ Αγρινίου ολοκληρώθηκε περίπου στις 10:30 και στην συνέχεια απομακρύνθηκαν τα σίδερα των κάδων που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά στο οδόστρωμα.

Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία η Ε.Ο. με δύναμη της Τροχαίας να ρυθμίζει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την αρχή δεν έγινε καμία επέμβαση της Αστυνομίας απέναντι στους Ρομά και καμία επίθεση επίσης από τους Ρομά προς στους Αστυνομικούς. Μόνο μια λεκτική επίθεση σημειώθηκε από κάποιον Ρομά προς στους Αστυνομικούς και αμέσως απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους Ρομά χωρίς να υπάρξει καμία συμπλοκή.

Μάλιστα η στάση αυτή της Αστυνομικής δύναμης κατακρίθηκε έντονα από τους πολίτες-οδηγούς που βρέθηκαν στο σημείο και φώναζαν χαρακτηριστικά πως η εξάντληση της νομιμότητας γίνεται τελικά μόνο στη μη χρήση μάσκας και στην επιβολή προστίμων γι αυτή και όχι σε τόσο σοβαρά θέματα, όπως είναι οι ταραχές και οι φωτιές μέσα στην Ε.Ο.

Η κατάσταση με το πέρασμα της ώρας εξομαλύνθηκε και με την απομάκρυνση των Ρομά ξεκίνησε η κατάσβεση και ο καθαρισμός του οδοστρώματος. Ακολούθησε το κλείσιμο πάλι με κάδους να καίγονται στον Κόμβο Σταδίου και μετά τις 22:00 και τους πολίτες να ψάχνουν τρόπους για να αποφύγουν και αυτό το σημείο.

Μάλιστα μια οδηγός που γύριζε από την εργασία της και ήθελε να μπει προς Μεγάλη Χώρα , μη ξέροντας τι συμβαίνει δέχθηκε λεκτική επίθεση από παρευρισκόμενους ώστε να απομακρυνθεί και να αλλάξει κατεύθυνση κάτι που φυσικά έπραξε.

Η κατάσταση ηρέμησε γενικότερα μετά τις 22:30 με την Ε.Ο. να δίνεται πλέον ασφαλείς ξανά στην κυκλοφορία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Πηγή: agrinioreport.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ