Αγοράκι στο Αγρίνιο σώθηκε την τελευταία στιγμή από φόλα

Οι φόλες στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή λαμβάνουν αισίως επικίνδυνες διαστάσεις. Πλέον έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν απειλούνται μόνο τα ζώα αλλά ακόμα και μικρά παιδιά.

Η «Σ» βέβαια από την πρώτη στιγμή έχει επιστήσει την προσοχή ώστε να μην γίνει το κακό κάτι που απεφεύχθη την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή προ ημερών σε ένα από πιο κεντρικά και πολυσύχναστα μέρη του Αγρινίου, στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι).

Όπως κατήγγειλε στη «Σ» ο κ. Τάσος Χασαπάκης, προ ημερών είχε ξεκινήσει για την καθιερωμένη του βόλτα με το σκυλί του στην πόλη.

Όταν έφτασε στην πλατεία Παναγοπούλου αντιλήφθηκε ότι ένα αγοράκι, περίπου τριών ετών, που είχε διαφύγει της προσοχής των γονιών του, έχει βρει κάτι στο γκαζόν (στο σημείο που μας δείχνει στη φωτογραφία) και προσπαθεί να το φάει.

Έσπευσε άμεσα στο σημείο και είδε μικρά λουκάνικα με δηλητήριο, που προφανώς προορίζονταν από ανεγκέφαλο που τα είχε αφήσει εκεί, για κάποιο τετράποδο. Ευτυχώς η παρέμβαση του κ. Χασαπάκη ήταν άμεση και γλίτωσε το αγοράκι από τα χειρότερα!

Μάλιστα όπως ανέφερε στη «Σ» ο ευσυνείδητος συμπολίτης μας, ενημέρωσε σχετικά για το συμβάν και την τοπική αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό. Η κατάσταση λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή έχει γίνει ανεξέλεγκτη αφού πλέον κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από τις φόλες.

Για το λόγο αυτό, σε πλήρη επιβεβαίωση του χθεσινού ρεπορτάζ της «Σ» προγραμματίστηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με επίκεντρο τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην οποία θα λάβουν μέρος, μέλη των Φιλοζωικών Οργανώσεων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και Ερατεινής Φωκίδας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δράση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη. Αντιδράσεις αναγκαίες που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την εξάλειψη των φαινομένων κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.Πηγή: Εφημερίδα Συνείδηση

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.