Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο 19χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 25χρονο – Εμπλέκεται και σε ληστεία στο Ίλιον

Δράστης και ληστείας σε βάρος δύο ανηλίκων στο Ίλιον είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 19χρονος που συνελήφθη χθες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 25χρονου αλλοδαπού, στον Άγιο Παντελεήμονα. Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για την εξιχνίαση των δύο υποθέσεων.

Σχετικά με το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα που συνέβη στις 28 Αυγούστου, όπως διαπιστώθηκε, ο 19χρονος και ένας συνεργός του προσέγγισαν τον 25χρονο αλλοδαπό που βρισκόταν στην περιοχή με ένα φιλικό του πρόσωπο. Για ασήμαντη αφορμή, ο 19χρονος πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον 25χρονο και τον τραυμάτισε στο αριστερό του πόδι. Αμέσως μετά, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους, που ήταν παρκαρισμένο σε κοντινή απόσταση, και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στον Άγιο Παντελεήμονα, εντόπισαν αρχικά το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι δύο δράστες, ενώ χθες το απόγευμα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ βρήκαν και τον 19χρονο. Ο νεαρός προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του έπειτα από διασταύρωση δεδομένων και αποδεικτικών μέσων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συναυτουργία με τη χρήση πυροβόλου όπλου.

Η ληστεία σε βάρος δύο 14χρονων

Από την προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο 19χρονος είναι ο δράστης ληστείας σε βάρος δύο 14χρονων, που είχε γίνει το βράδυ της 24ης Αυγούστου, στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 19χρονος με τον συγκατηγορούμενο του, κινούμενοι στην περιοχή με το ίδιο αυτοκίνητο, αποβιβάστηκαν απ’ αυτό και πλησίασαν δύο 14χρονους που κινούνταν πεζή. Με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από τους ανήλικους τα τσαντάκια που είχαν στην κατοχή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
– πιστόλι με γεμιστήρα,
– πιστόλι ρέπλικα,
– ξύλινο ρόπαλο,
– φακός με προσαρτημένη συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (TEIZER),
– αναδιπλούμενος σουγιάς,
– μαχαίρι και
– ρουχισμός που φορούσε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το όχημα άφιξης και διαφυγής στο σημείο που εκτυλίχθηκαν τα ανωτέρω γεγονότα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ