Άγιος Παντελεήμονας: Ο Σύρος είχε εισβάλει ξανά στην εκκλησία την Μεγάλη Τετάρτη – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο Σύρος, ο οποίος συνελήφθη χθες με μαχαίρι σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα, είχε προκαλέσει παλιότερα επεισόδιο στην εκκλησία.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, είχε μπει στην εκκλησία, ενώ γινόταν η λειτουργία την Μεγάλη Τετάρτη. Είχε προσπαθήσει να μιλήσει από το μικρόφωνο, πριν δύο μέλη της χορωδίας τον πιάσουν ώστε να τον απομακρύνουν.

Ο νεωκόρος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που προκάλεσε τρόμο χθες (19/10) στον Άγιο Παντελεήμονα, ενημέρωσε την Αστυνομία όταν παρατήρησε κάποιες ύποπτες και νευρικές κινήσεις του Σύρου.

«Ο 24χρονος δεν κρατούσε το μαχαίρι στο χέρι, το είχε μέσα σε σακβουαγιάζ. Περίμενε να φύγουν όλοι από τον ναό» περιέγραψε.Σύμφωνα με τον ίδιο έμεινε από τις 18:30 έως τις 19:30 στον ναό και ύστερα έβγαλε το κοράνι και άρχισε να το διαβάζει. «Όταν έφυγε ο κόσμος, του είπε “βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός”. Δεν μου απαντούσε, ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω, πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί, διάβαζε το κοράνι και φώναζε: “Αλλαχού Ακμπάρ”. Το μαχαίρι ήταν στο σακβουαγιάζ. Πρώτη φορά τον βλέπω, δύο μήνες είναι που έχει έρθει στην Ελλάδα. Επιθετικός δεν ήταν, αλλά ήταν νευρικός. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία ήμουν μαζί του μέχρι που τον συνέλαβαν. Δεν μιλούσε καθόλου, μόνο φώναζε: Αλλαχού Ακμπάρ» τόνισε ο νεωκόρος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ