Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τον εκπρόσωπο της Χαμάς στη Δυτική Όχθη – Ποιος είναι ο Χασάν Γιουσέφ

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χασάν Γιουσέφ συνελήφθη την Πέμπτη (19/10) κατά τη διάρκεια επιδρομών που διεξήγαγε το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ο Γιούσεφ συνελήφθη «με την υποψία ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Χαμάς», δήλωσε στο CNN την Παρασκευή η Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισραήλ Shin Bet.

Ο Γιούσεφ είναι ηγετική παλαιστινιακή πολιτική προσωπικότητα, που υπηρετεί ως επίσημος εκπρόσωπος της Χαμάς στη Δυτική Όχθη και κατέχει θέση στο Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο.

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι ο Γιούσεφ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των 60 μελών της Χαμάς που συνελήφθησαν από το Ισραήλ σε επιδρομές στη Δυτική Όχθη, το κατεχόμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος που αισθάνεται όλο και περισσότερο τον αντίκτυπο των μαχών στη Γάζα.

Ο Γιούσεφ έχει συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις σε πολλές περιπτώσεις και έχει περάσει συνολικά 24 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές με διάφορες κατηγορίες υποκίνησης, εισόδου στην Ιερουσαλήμ χωρίς άδεια και επειδή είναι μέλος της Χαμάς.

Έκανε τακτικές εμφανίσεις σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, αυτή την εβδομάδα δηλώνοντας στο καναδικό περιοδικό The Globe and Mail  ότι πίστευε ότι η Χαμάς θα ήταν έτοιμη να απελευθερώσει τους 200 ομήρους που κρατά, εάν το Ισραήλ συμφωνήσει σε 24ωρη κατάπαυση του πυρός για να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ