Άγιοι Ανάργυροι: Τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια της Κυριακής για το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που παραδόθηκε στις Αρχές

Σοβαρά ερωτήματα εξακολουθεί να θέτει για το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που παραδόθηκε στις Αρχές, η οικογένεια της αδικοχαμένης 28χρονης Κυριακής, η οποία έπεσε νεκρή ακριβώς έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, από τις αλλεπάλληλες μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Ελένη Τζούλη, στο υλικό καταγράφεται μόνο η τελευταία μαχαιριά που δέχθηκε η 28χρονη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι καταγγελίες των συγγενών του θύματος προκάλεσαν την παρέμβαση του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι συγγενείς της Κυριακής έκαναν λόγο για αλλοίωση του οπτικοακουστικού υλικού της δολοφονίας που παρέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακρίτρια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να ζητήσουν να «ξηλωθεί» ολόκληρο το καταγραφικό σύστημα του Τμήματος και να παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές για να μην υπάρχει καμία περαιτέρω υποψία για αλλοίωση.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, την μία φαίνεται ο σκύλος ξαπλωμένος στην είσοδο του Α.Τ. και ξαφνικά στο επόμενο καρέ, ο σκύλος γαυγίζει δίπλα στο σώμα της Κυριακής, με τον γυναικοκτόνο να δίνει την τελευταία μαχαιριά, και τον φρουρό να πετάγεται από το κουβούκλιο.

Η αστυνομία, αρχικά με ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο υλικό προέρχεται από κάμερα με ανίχνευση κίνησης και ως εκ τούτου η κάμερα ενεργοποιήθηκε με την κίνηση του δράστη, δίδοντας την εντύπωση διακεκομμένης χρονικά καταγραφής.

«Τι σόι κάμερα είναι αυτή; Πώς κατέγραφε και με ποιο λογισμικό, με ποια τεχνική δυνατότητα ή μη, την τελευταία μαχαιριά και δεν έπιασε τις προηγούμενες;» ανέφερε η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, τα στελέχη της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, είδαν το βίντεο και θεώρησαν και εκείνοι ότι λείπει τμήμα και κάλεσαν τον ιδιώτη τεχνικό που διαχειρίζεται το σύστημα καταγραφής του Α.Τ. Ο ίδιος, έδωσε ένορκη κατάθεση και στο πλαίσιο της ΕΔΕ αλλά και στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγεται. Επιβεβαίωσε ότι οι κάμερες του τμήματος είναι με ανίχνευση κίνησης και ότι ο ίδιος έδωσε όλο το υλικό στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καμία αλλοίωση.

«Επισκέφθηκα την ανακρίτρια. Και εκείνη είχε μεγάλη δυσκολία στο να ανοίξουν τα βίντεο που είχε στην κατοχή της, κι αυτά κόβονταν στο κρίσιμο δευτερόλεπτο» επισημαίνει η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ