Αγ. Παντελεήμονας: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο της δολοφονίας του 35χρονου Αφγανού

Είναι λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό που δέχεται στο κεφάλι ο 35χρονος με καταγωγή από το Αφγανιστάν. 21:30 το βράδυ μετά την συμπλοκή αντίπαλων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Έντρομοι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και διερχόμενα αυτοκίνητα σταματούν για να δουν τι συνέβη.

Στο νέο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το MEGA από την δολοφονική επίθεση έχει καταγραφεί η άφιξη λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο των πρώτων αστυνομικών αλλά και του ασθενοφόρου.

«Ακούσαμε το θόρυβο από πιστόλι, τρέχανε οι άνθρωποι, αλλά είμαστε σ αυτή την περιοχή που αυτά τα πράγματα είναι συνηθισμένα. Δεν το είχαμε πάρει σοβαρά ότι είναι τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. Σε πέντε λεπτά βλέπουμε ότι ήρθε ασθενοφόρο, ήρθαν αστυνομικοί».

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

«Θα κυκλοφορήσω η αλήθεια είναι μέχρι μια ορισμένη ώρα. Εντάξει υπάρχει μια παραβατικότητα είναι σαφές».

Φόβος, τρόμος, αγωνία. Αυτά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους κατοίκους του κέντρου ειδικά όταν πέφτει το σκοτάδι.

«Νύχτα δεν κυκλοφορώ, τη μέρα μόνο. Νύχτα που να βγω;».

Τα τελευταία χρόνια ο Άγιος Παντελεήμονας, η άλλοτε ήσυχη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, έχει πλέον ταυτιστεί με την ανομία, την εγκατάλειψη, την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα.

«Ειδικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες , το πρωί που πάω τα παιδιά στο σχολείο είναι λίγο φόβος, και μετά τις 18.00 μέσα. Εδώ γίνεται λίγο χαμός, είναι λίγο η κατάσταση. Δεν είναι να ζεις».

Εγκαταλελειμμένα σπίτια και κλειστά μαγαζιά, αυτή είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς αν έρθει στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Περισσότερη αστυνόμευση και φοβόμαστε, και θέλουμε να αλλάξουμε περιοχή, ελπίζουμε ότι κάπου πιο μακρύτερα είναι καλύτερα. Δεν ξέρεις από που θα σου’ ρθει».

Πλατεία Βικτωρίας: Καβγάδισαν κι έβγαλε όπλο

Ακόμα ένα απίστευτο περιστατικό ανάμεσα σε δύο ομάδες αλλοδαπών εκτυλίχθηκε στην πλατεία Βικτωρίας.

Καβγάδισαν και ένας άνδρας από την μία παρέα βγάζει όπλο. Δίπλα του βρίσκεται ένας γνωστός του ο οποίος προσπαθεί να τον συγκρατήσει, ενώ άλλα επτά άτομα σπεύδουν να τον περικυκλώσουν προκειμένου να τον πείσουν να μην πυροβολήσει.

Οι κάτοικοι τόσο του Αγίου Παντελεήμονα όσο και γενικότερα του κέντρου, ζουν με την ελπίδα, να δουν ξανά τις γειτονιές ήσυχες χωρίς τον φόβο των αδίστακτων συμμοριών που τους τρομοκρατούν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ