Αυτοκτονία προπονητή στη Θεσσαλονίκη: “Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με την Γεωργία”, λέει ο δικηγόρος της 24χρονης για το email

Πέπλο μυστηρίου και ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις, έχει “γεννήσει” η αυτοκτονία του γνωστού προπονητή στη Θεσσαλονίκη. Ο Γ.Π. βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο γυμναστήριό του, το μεσημέρι της Τρίτης. Λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, φέρεται να είχε στείλει ένα email σε διάφορους λογαριασμούς, στο οποίο ούτε λίγο-ούτε πολύ ενέπλεκε διάφορα πρόσωπα που “πρωταγωνίστησαν” στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, κίνηση που προκάλεσε την παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών.

Το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο της 24χρονης. Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως το συγκεκριμένο email δεν έχει καμία σχέση με την Γεωργία.

“Δεν γνωρίζω τι ακριβώς αναφέρεται στο μήνυμα, ούτε και τα πρόσωπα που παρουσιάζονται. Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με την Γεωργία, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει”, αναφέρει συγκεκριμένα ο δικηγόρος της 24χρονης στην ιστοσελίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα σε γυμναστήριο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Τρίτης. Συγκεκριμένα, περίπου στις 3 το μεσημέρι, στην οδό Γαμβέτα πελάτισσα του γυμναστηρίου εντόπισε τον άνδρα και κάλεσε αμέσως τις αστυνομικές Αρχές. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και έμενε στην περιοχή της Τριανδρίας.

Γείτονες της περιοχής όπου βρίσκεται το γυμναστήριο δήλωσαν συγκλονισμένοι για τον 50χρονο ιδιοκτήτη που έβαλε τέλος στη ζωή του αναφέροντας ότι “ήταν ένα πολύ καλό παιδί και πολύ ήσυχος στη γειτονιά”. Παιδικοί του φίλοι και γείτονες της περιοχής είπαν ακόμη ότι “είχε αναφέρει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τα οικονομικά αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του”. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Τούμπας.

Ήταν γνωστός ως “εξωγήινος”

Ο θάνατος του προπονητή έχει σοκάρει τους φίλους του, ιδιαίτερα στον χώρο των φιλάθλων του Άρη. Οι περισσότεροι τον αποκαλούσαν με το παρατσούκλι “εξωγήινος” κι έτσι τον αποχαιρετούν με ανακοινώσεις τους τόσο ο Super 3 όσο και οι Ιερολοχίτες.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του ο Super3 αναφέρει τα εξής:

“Ο σύνδεσμος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδελφού μας Γ. Π., για τον τόσο άδικο και απροσδόκητο χαμό του.

Αδελφέ δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

Καλό ταξίδι Εξωγήινε”.

Στο ίδιο ύφος και η ανακοίνωση των Ιεορολοχιτών που τονίζουν:

“ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΓΑΝΤΑ…

Εκφράζουμε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδελφού μας Γ. Π., για τον τόσο άδικο χαμό του.

Αδελφέ δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει.

Καλό ταξίδι Εξωγήινε”.

Τα αναπάντητα ερωτήματα και το “περίεργο” email

Όπως προκύπτει από το μήνυμα που εστάλη σε πρώτο πρόσωπο, ο προπονητής έκοψε το νήμα της ζωής του καθώς, όπως κατήγγειλε, εξαπατήθηκε από μία γυναίκα με την οποία φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις. Υποστήριζε πως του απέσπασε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, οδηγώντας τον στην οικονομική καταστροφή.

Παράλληλα, αναφέρεται πως ο προπονητής ήταν μάρτυρας όταν η γυναίκα καθοδήγησε και παρότρυνε την 17χρονη κόρη της να παρευρεθεί μαζί με την Γεωργία στο μοιραίο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία των γόνων διάσημων οικογενειών.

Γίνεται λόγος για κυκλώματα στα οποία η γυναίκα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, και προωθούσε σε επιχειρηματίες ακόμη και ανήλικα “μιλημένα” κορίτσια στα οποία θα έβγαζαν τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Σε συνδυασμό με τα ναρκωτικά που τους πρόσφερε ώστε να βιώσουν την “απόλυτη ηδονή”, η ίδια υποστήριζε πως αυτό ήταν ένα “καλά στημένο κόλπο” ώστε να τους εξαπατήσει με μοναδικό στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Τονίζεται δε, ότι “η εισαγγελέας κα Κυριακή Κλιάμπα είχε δίκιο”, σχετικά με την πρότασή της, στην οποία χαρακτηρίζει ψευδείς τις καταγγελίες βιασμού της Γεωργίας και δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

“Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μην κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο. Δυστυχώς εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσει αυτό το τίμημα, με την απώλεια της ζωής μου”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Λόγω του περιεχομένου του παραπάνω σημειώματος δόθηκε εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ώστε να εξεταστεί η πιθανή διασύνδεση των προσώπων που αναφέρονται σε αυτό με άλλες υποθέσεις που απασχόλησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη αλλά και τη Δικαιοσύνη.

Στην εισαγγελία στοιχεία για “κυκλώματα της νύχτας” από τον Ν. Διαλυνά

Η υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 27χρονο γόνο επιχειρηματικής οικογένειας, φαίνεται ότι άνοιξε τον “Ασκό του Αιόλου” αποκαλύπτοντας όλη τη βρωμιά και τη δυσωδία που κρύβεται στη “σκοτεινή” πλευρά της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης.

Στις 24 Ιανουαρίου ο γνωστός ποινικολόγος κ. Νίκος Διαλυνάς πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου με σκοπό να παραδώσει έναν φάκελο στις εισαγγελικές αρχές, που περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των “κυκλωμάτων της νύχτας”, στα οποία εμπλέκονται επώνυμοι επιχειρηματίες, μπράβοι αλλά και αστυνομικοί.

Οι εισαγγελικές Αρχές που διενεργούν την προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση των κυκλωμάτων μαστροπείας αποκτούν ένα ισχυρό “όπλο” στη μάχη που δίνουν απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα.

Η αναστάτωση που υπήρξε μετά την καταγγελία της 24χρονης κοπέλας για βιασμό, αφού στην υπόθεση του πάρτι ενεπλάκησαν και γνωστά πρόσωπα της νύχτας, είχε μετατραπεί πλέον σε πανικό, καθώς ηγετικά στελέχη των κυκλωμάτων προέβησαν σε απεγνωσμένες προσπάθειες να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία, ενώ κάποιοι διέφυγαν ακόμη και στο εξωτερικό.

Ψευδείς οι καταγγελίες της 24χρονης, σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως

Η κοινωνία, αν και ανήσυχη, παρέμεινε σύσσωμη στο πλευρό της Γεωργίας σε όλες τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονταν, με αποκορύφωμα την έντονη αντίδρασή της ενάντια στην πρόταση της εισαγγελέως.

Παρά τις νέες καταθέσεις της νεαρής κοπέλας και την προσπάθειά της να αποδείξει τον εφιάλτη που φέρεται να έζησε, τα πράγματα φαίνεται να ανατράπηκαν, καθώς στις 13 Μαΐου το φως της δημοσιότητας “βλέπει” η 65σελιδη πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών κα Κυριακή Κλιάμπα η οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτήριζε ψευδείς τις καταγγελίες βιασμού της 24χρονης και δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως υπήρξε συναίνεση, ζητώντας την απαλλαγή του.

Η εισαγγελική λειτουργός απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η νεαρή κοπέλα, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους, ενώ κάνει λόγο για συνολικά 11 αντιφάσεις κατά την εξιστόρηση των γεγονότων από την 24χρονη.

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, η πλευρά της 24χρονης ετοίμασε υπόμνημα με το οποίο αιτήθηκε στις 17 Μαϊου την επανεξέταση της απόφασης, αφήνοντας αιχμές για παραλείψεις κρατικών λειτουργών στο στάδιο της προανάκρισης.

Ερωτηματικά από την ξαφνική παύση του εισαγγελέα Β. Φλωρίδη

Η αιφνίδια παύση του εισαγγελέα για θέματα Αρχής Διαφάνειας κ. Βασίλη Φλωρίδη στις 27 Μαΐου γέννησε ακόμη περισσότερα ερωτηματικά γύρω από την υπόθεση της 24χρονης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο εισαγγελέας αναζήτησε στο γραφείο του το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος της 24χρονης, με το οποίο ζητούσαν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπήρξαν παραλείψεις στην πρόταση της εισαγγελέως Κ. Κλιάμπα, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση της καταγγελίας.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, απευθύνθηκε στον προϊστάμενό του Α. Καμηλάρη, ο οποίος τον είχε διορίσει σε αυτή τη θέση, αλλά έλαβε την απάντηση ότι το υπόμνημα των δικηγόρων αν και απευθύνεται σε αυτόν δεν είναι δική του υπόθεση.

Τότε ο κ. Φλωρίδης φέρεται να διαμαρτυρήθηκε έντονα στον προϊστάμενό του και αυτός του ανακοίνωσε ότι τον παύει από Εισαγγελέα Αρχής Διαφάνειας.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ως “πρωτοφανές γεγονός” στα δικαστικά χρονικά από νομικούς κύκλους, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ