Αυτή είναι η «Ομάδα Ε» που σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα

Ένας 29χρονος, πρώην ειδικός φρουρός, είναι ένας από τους πέντε συλληφθέντες της «Ομάδας Ε». Η λεπτομέρεια που οδήγησε την ΕΛΑΣ στη σύλληψή τους.

Ο 29χρονος συλληφθείς, μέλος της πενταμελούς «Ομάδας Ε», είχε υπηρετήσει ως ειδικός φρουρός, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, ρόλο καθοδηγητή φέρεται να είχε ένας 52χρονος από την Καλαμάτα και οι άλλοι 4 είναι από τη Δράμα.

Πως η ΕΛΑΣ έφτασε στις συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ένας αυτόπτης μάρτυρας της τρομοκρατικής επίθεσης της «Ομάδας Ε» στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε, το οποίο όμως δεν παρέπεμπε σε όχημα από τη Μεσσηνία.

Επίσης, οι βομβιστές είχαν τοποθετήσει τους μηχανισμούς μέσα σε φύλλα εφημερίδων που φυσικά λόγω της έκρηξης έγιναν κομμάτια. Οι αστυνομικοί της Καλαμάτας και της Σπάρτης συνέδεσαν κομμάτι κομμάτι το παζλ των εφημερίδων. Το απόκομμα προερχόταν από εφημερίδα της Δράμας και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για την πινακίδα ενός αυτοκινήτου που περιφερόταν ύποπτα στο χώρο, οι αστυνομικοί έφτασαν στους νεαρούς από τη Δράμα και τελικά στον 52χρονο Καλαματιανό.

Σήμερα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ στην Τρίπολη Αρκαδίας. 

Διαβάστε επίσης:

Τρομοκρατικά χτυπήματα σχεδίαζε η εθνικιστική “Ομάδα Ε”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ