Αυτή είναι η ανώνυμη επιστολή που «έκαψε» τον αστυνομικό για το «delivery» ναρκωτικών

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο αστυνομικός και bodybuilder, ο οποίος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών… με περιπολικό. Μία ανώνυμη καταγγελία στην αστυνομία, αποτέλεσε την αφορμή ώστε να ξεκινήσει η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για τον 33χρονο αστυνομικό και την δράση του.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός για το «delivery» ναρκωτικών – «Τσαγάκι και τσόκο Μαρόκο» οι κωδικές ονομασίες για τις ουσίες

Επί έξι μήνες παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί τον συνάδελφό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στις 10 Οκτωβρίου οι αστυνομικοί έλαβαν μέσω ταχυδρομείου μια γραπτή, ανώνυμη καταγγελία. «Σπρώχνει κόκα και μαύρο σε όλη την Αθήνα. Είναι πίσω από trappers και είναι αυτός που τους προμηθεύει με ναρκωτικά», έγραφε συγκεκριμένα η επιστολή που «έκαψε» τον 33χρονο αστυνομικό και bodybuilder, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του σταθμού.

Μετά την καταγγελία ξεκίνησε η έρευνα, που κατέληξε και στην σύλληψη του, πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τον έπιασαν την στιγμή που με περιπολικό πήγαινε στην πύλη Ε7 στο λιμάνι του Πειραιά. Τον είδαν να πλησιάζει ένα αυτοκίνητο και να ρίχνει μέσα σε αυτό ένα σακουλάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτικά.

Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό που έκανε «delivery» ναρκωτικών – Τα πριβέ πάρτι, τα αναβολικά και το ξύλο στα μουσικά βραβεία

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο 33χρονος αστυνομικός, όσο και ο ειδικός φρουρός, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους. Όσον αφορά στην εμπλοκή στην υπόθεση του ειδικού φρουρού, διαπιστώθηκε ότι προμηθεύτηκε ναρκωτικές ουσίες για ιδία χρήση.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός για το «delivery» ναρκωτικών – «Τσαγάκι και τσόκο Μαρόκο» οι κωδικές ονομασίες για τις ουσίες

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που έκανε «delivery» ναρκωτικών και ο ειδικός φρουρός – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Νέα στοιχεία από τη δικογραφία για τη σύλληψη του αστυνομικού, ο οποίος κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστήριξε στην προανακριτική απολογία του ενώπιον των συναδέλφων του που σχημάτισαν τη δικογραφία πως ουδέποτε πούλησε ναρκωτικές ουσίες σε οποιονδήποτε. «Η ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε μέσα στο σπίτι μου αφορά αποκλειστικά σε προσωπική χρήση, την οποία έχω ανάγκη επειδή καταναλώνω αναβολικές ουσίες που μου προκαλούν μεγάλη ένταση».

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό των Εσωτερικών Υποθέσεων οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη ορολογία για τη διακίνηση ναρκωτικών για να μην γίνεται σαφές το περιεχόμενο των συνομιλιών τους.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν τις εξής φράσεις για τα ναρκωτικά:

“πεσκέσι”
“τσαγάκι”
“τσόκο Μαρόκο” (κατεργασμένη κάνναβη, σοκολάτα)
“κουφέτα” “μπουζί” (κοκαΐνη)
“άσσος”
“σπέσιαλ”
“καδέ”
“αέρα”
“κομπλέ” (έχει ποσότητα προς πώληση)

Το enikos.gr αποκάλυψε και τις συνομιλίες που είχε ο αστυφύλακας που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Εμπλεκόμενος: Να βγεις να έρθεις να με βρεις. Είναι “Ζητάδες” εκεί δίπλα στο σπίτι μου!

Αστυνομικός: Τι έχει;

Εμπλεκόμενος: Τίποτα δεν ξέρω, εκεί είναι σταματημένοι, τώρα μην μας κάνουν κανένα ντου και με σκοτώσουν πριν φτάσω σπίτι μου να ξεφορτώσω.

Αστυνομικός: Έλα από εμένα ό, τι θες ρε, ό, τι θες πάρε με!

Εμπλεκόμενος: Αυτό σου λέω, άμα σε πάρω στα μισά να ντυθείς μην μου έρθεις ξεβράκωτος

Αστυνομικός: Εντάξει, εντάξει έγινε έλα από εδώ.

«Θα τραβηχτώ για κάτι καλό δεν μπορώ σήμερα γι’ αυτό στο λέω. Ό, τι γουστάρεις. Τώρα άμα πας από τον ‘γείτονα’ να μου πεις να πάω (…) από τον γείτονα να μην ξανατρέχω σαν τον…», ανέφερε σε έναν από τους διαλόγους.

Ο Δημήτρης Ζορμπάς, δικηγόρος του ενός εκ των κατηγορουμένων, ειδικού φρουρού, που έχει εμπλοκή στην υπόθεση και αντιμετωπίζει κατηγορίες, δήλωσε στο enikos.gr πως «ο πελάτης μου είναι αθώος. Αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ό, τι έχει να πει θα το πει στον ανακριτή και στην ΕΔΕ που θα γίνει».

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Ζορμπάς

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ