Αχιλλέας Μπέος στον Realfm 97,8: «Δεν υπάρχει ρεύμα, όλη η πόλη έχει μετατραπεί σε μία λίμνη»

Ο Βόλος δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες από την επέλαση της κακοκαιρίας «Elias», με την κατάσταση να είναι δραματική. Παράλληλα, σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό πολιτών από σπίτια και αυτοκίνητα τα οποία έχουν βουλιάξει από τους ορμητικούς χειμάρρους που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ο δήμαρχος του Βόλου, κος. Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον «Real Fm 97.8» και τους Κωνσταντίνο Λαβίθη και Στεφανία Κασίμη, δίνοντας έτσι μια εικόνα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είμαι έξω στους δρόμους. Πριν από λίγο έμεινα με το αμάξι και το μεταφέρουμε με ένα “DCB” φορτωτή».

«Οι δρόμοι είναι ποτάμια. Χείμαρροι. Τα βουνά είναι λες και βρίσκεσαι στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Έχει σπάσει ο Κραυσίδωνας, το ποτάμι. Στη Μακρινίτσα οι δρόμοι έγιναν γκρεμοί έχουν αποκοπεί οι άνθρωποι εκεί πέρα. Θλίβομαι για τους πολίτες. Δεν υπάρχουν λόγια.

Εδώ μιλάμε για νερό… Έχει ρίξει τρεις φορές παραπάνω νερό σε σχέση με τον «Daniel». Άντε, αν δεν είναι τρεις, είναι δύο φορές παραπάνω το νερό. Όλη η πόλη είναι μια λίμνη. Θλίβομαι για τον κόσμο… Να μην κυκλοφορεί ο κόσμος. Η ανθρώπινη ζωή είναι το “Α” και το “Ω”. Όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε αύριο. Δεν υπάρχει ρεύμα σε όλη την πόλη… Στο 90%», ανέφερε αρχικά ο κ. Αχιλλέας Μπέος.

Στη συνέχεια, όσον αφορά για τις συνεχείς επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ανθρώπων, απάντησε: «Έχει έρθει εδώ και ο υπουργός, έχει έρθει η Πολιτική Προστασία, η πυροσβέστική, η αστυνομία, η Περιφέρεια, ο Δήμος… Όμως δεν υπάρχει ρεύμα, δεν υπάρχει ίντερνετ. Η τηλεφωνία δεν λειτουργεί. Πως να επικοινωνήσει ο κόσμος; Έχουμε δώσει τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Έχουμε πάρει κόσμο, αλλά πολύς κόσμος μπορεί να είναι απεγκλωβισμένος και να μην μπορούμε να τον μεταφέρουμε από εκεί που βρίσκεται. Είναι μια κατάσταση δραματική».

Για την εικόνα που μπορεί να έχει για τις επόμενες ώρες, ο δήμαρχος του Βόλου, είπε: «Τι εικόνα να έχω; Από την στιγμή που οι μετεωρολόγοι έχουν πέσει 200% έξω… Λένε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί το φαινόμενο, οπότε καταλαβαίνετε. Έχει μπουκώσει ο υδροφόρος ορίζοντας. Δεν δέχεται άλλο και το ξαναβγάζει έξω», κατέληξε ο κ. Αχιλλέας Μπέος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ