8 μύθοι για τον διαβήτη!

8 μύθοι για τον διαβήτη!

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr και διαβάστε

 

 

Γράφει ο Σαράντης Λιβαδάς – Ενδοκρινολόγος

1. Μόνο ξινόμηλα για φρούτο!

ΛΑΘΟΣ: Δεν διαφέρουν ως προς τη ρύθμιση το είδος του μήλου, αλλά το μέγεθος. Προτιμούμε ένα μέτριο μήλο, οιουδήποτε χρώματος. Προτιμούμε τα φρούτα εποχής και όποτε είναι δυνατό να τα καταναλώνετε με την φλούδα τους, γιατί επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης της γλυκόζης. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολύ ώριμα «παραγινωμένα» φρούτα.

2. Παχαίνω επειδή τρώω βράδυ!

ΛΑΘΟΣ: Παχαίνω επειδή έχω μείνει νηστικός μέχρι το βράδυ. Προκειμένου να δουλεύει καλά ο μεταβολισμός χρειαζόμαστε τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2-3 ενδιάμεσα (σνακ). Όσο συχνότερα τρώμε, τόσο μεγαλύτερος ο βαθμός κορεσμού και τόσο μικρότερες οι διακυμάνσεις στις τιμές του σακχάρου.

3. Απαγορεύεται το ψωμί!

ΛΑΘΟΣ: Χρειαζόμαστε το ψωμί και γενικότερα τους υδατάνθρακες στη διατροφή του διαβητικού. Συγκεκριμένα, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και δημητριακά καλό είναι να φτάνοουν το 50% των προσλαμβανόμενων θερμίδων. Προτιμώνται οι ακατέργαστοι υδατάνθρακες (π.χ ψωμί ολικής άλεσης) λόγω βραδύτερης και ηπιότερης αύξησης των τιμών γλυκόζης στο αίμα, και η κατανομή τους σε όλα τα γεύματα της ημέρας.

 

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

 

Μπείτε τώρα στο www.nowdoctor.gr, την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για δωρεάν ραντεβού με ιατρό μέσω διαδικτύου και κάντε τις ερωτήσεις σας!

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ