Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι η εικόνα της φωτιάς στα Βίλια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει δίνοντας την ευκαιρία στα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις ακριβείας. Η αναζωπύρωση στο Παλαιοχώρι σήμανε συναγερμό.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Σε ό,τι αφορά τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχημάτων, του ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Δόθηκε μεγάλος αγώνας όλη τη νύχτα στα Βίλια από τις επίγειες δυνάμεις οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να φτάσουν σε δύσβατα σημεία, όπου μόνο οι εναέριες δυνάμεις μπορούν να επιχειρήσουν”, δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Νέο μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Το πρωί της Τρίτης, με μήνυμα που εστάλη από 112, δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγία Σωτήρα και Παλαιοκουνδούρα.

Βίλια: Καρέ – καρέ η εκκένωση γηροκομείου

Τα ξημερώματα κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση ενός γηροκομείου, που βρίσκεται στην περιοχή. Οι ηλικιωμένοι μπήκαν σε λεωφορεία και ασθενοφόρα για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο. Το συνεργείο του ΑΝΤ1 κατέγραψε καρέ – καρέ τις δραματικές στιγμές.

Σημειώνεται ότι το γηροκομείο εκκενώθηκε περίπου στις 4:30 το πρωί για προληπτικούς λόγους. Οι εθελοντές βοήθησαν περίπου 70 ηλικιωμένους να φύγουν από το σημείο.

Με τον ίδιο τρόπο έγινε και η εκκένωση μιας μονής.

Χωρίς ενεργά μέτωπα η Κερατέα

Στην Κερατέα, κοντά στο Μαρκάτι η φωτιά είναι χωρίς ενεργά μέτωπα, αλλά, με μικρές αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται άμεσα, από συνολικά 104 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων και 34 οχήματα οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ