Πέτρος Φιλιππίδης: Από την καταγγελία για βιασμό στη φυλακή

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας στον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος έπειτα από την απολογία του, που έγινε υπό άκρα μυστικότητα. Ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Αρχικά τον Π. Φιλιππίδη κατήγγειλαν οι συνάδελφοί του Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για εργασιακό εκφοβισμό. Στη συνέχεια, όμως, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ έφτασαν και άλλες καταγγελίες. Μάλιστα, τρεις από αυτές αποδείχθηκαν εξαιρετικά σοβαρές και οδήγησαν τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του Π. Φιλιππίδη για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην ποινική δίωξη

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που αποδίδονται στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι αυτή του βιασμού το 2008. Όπως κατήγγειλε η γυναίκα, νεαρή ηθοποιός τότε, πήγε στο θέατρο «ΗΒΗ» που δούλευε ο Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να μιλήσουν για δουλειά. Όμως, αντί για το ρόλο που περίμενε, εκείνος φέρεται να της επιτέθηκε και να την κακοποίησε σεξουαλικά.

Η επόμενη καταγγελία αφορoύσε απόπειρα βιασμού το 2010 στο καμαρίνι του ηθοποιού στο θέατρο «Μουσούρη». Και σε αυτή την περίπτωση η συνάντηση ήταν για μία ενδεχόμενη συνεργασία αλλά εξελίχτηκε εντελώς διαφορετικά καθώς, όπως λέει η καταγγέλλουσα, της επιτέθηκε και προσπάθησε να τη βιάσει. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αναφέρει στο φερόμενο θύμα ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση. Μόλις όμως η γυναίκα μπήκε στο καμαρίνι, εκείνος, όπως η ίδια καταθέτει, κλείδωσε την πόρτα και της επιτέθηκε. Τα όσα βίωσε επιβεβαίωσε και μία φίλη της με την οποία συναντήθηκε αμέσως μετά. Η μάρτυρας περιέγραψε ενώπιον του εισαγγελέα πόσο σοκαρισμένη ήταν η κοπέλα αλλά και τα σημάδια που είχε στο πρόσωπο και στον λαιμό «απομεινάρια» του ξυλοδαρμού της από τον ηθοποιό.

Η δεύτερη απόπειρα βιασμού φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014. Η συγκεκριμένη γυναίκα υποστηρίζει πως έπειτα από ένα επαγγελματικό ραντεβού της πρότεινε να την πάει σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Αντί αυτού όμως την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό κι επιχείρησε να τη βιάσει. «Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει… Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω απ’ το αυτοκίνητο».

Η ηθοποιός που κατήγγειλε τον Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού: Το είχα θάψει βαθιά μέσα μου

Λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της, η Σ.Μ. είχε μιλήσει στη Realnews, εξηγώντας γιατί αποφάσισε τώρα να αποκαλύψει όσα είχε θάψει βαθιά μέσα της τόσα χρόνια. «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξημέρωνε μια μέρα που θα περνούσα την πόρτα του εισαγγελέα για να καταγγείλω αυτό το συμβάν. Το είχα θάψει βαθιά μέσα μου και με στοίχειωνε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σταμάτησα να αγαπώ την υποκριτική τέχνη και ας τσακίστηκαν τα όνειρα, οι προσπάθειές μου και το θάρρος μου. Επέζησα στον χώρο του θεάτρου, αγωνιζόμενη συνεχώς… Ο λόγος που μπαίνω τώρα σε αυτήν την ψυχοφθόρο διαδικασία δεν είναι για να κερδίσω δημοσιότητα, όπως πολλοί θα σκεφτούν, την οποία, ούτως ή άλλως, δεν αποζητώ. Αντιθέτως, δεν θέλω να δημοσιοποιούνται προσωπικά μου στοιχεία και καταστάσεις, παρά μόνο όσα χρειάζονται για να επικοινωνήσουμε το γεγονός. Ούτε και είμαι απόλυτα έτοιμη ψυχολογικά να το “ζωντανέψω” και να το αντιμετωπίσω ξανά. Όμως το κάνω τώρα, γιατί τώρα ο δρόμος άνοιξε! Το κάνω τώρα, για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι σε έναν κόσμο καλύτερο, καθαρότερο και αγνότερο, για τα παιδιά μου. Για τα παιδιά όλων μας. Και γιατί τα όνειρα που χάθηκαν βίαια ζητούν δικαίωση», ανέφερε.

Το υπόμνημα προς τον εισαγγελέα

Ο γνωστός ηθοποιός πάντως αρνείται όσα του αποδίδονται. Στο υπόμνημά του προς τον εισαγγελέα είχε υποστηρίξει πως «οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση τον αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς…Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…». Στο 80 και πλέον σελίδων υπόμνημά του, ο Πέτρος Φιλιππίδης χαρακτήριζε τις περιγραφόμενες από τα φερόμενα θύματά του πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, «αποκυήματα φαντασίας». Σύμφωνα δε με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε τις παρενόχλησε αλλά τώρα στρέφονται εναντίον του για λόγους εκδίκησης επειδή δεν τους έδωσε δουλειά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ