Διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους: Στις 12 οι ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη

Επισπεύδονται οι διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους. Σήμερα στις 12 μ.μ. θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει η περαιτέρω εξειδίκευσή τους. Ο Πρωθυπουργός το είχε προαναγγείλει από τις Βρυξέλλες, κατά τη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε σχετικά, συνιστώντας “υπομονή έως την ερχόμενη εβδομάδα”, ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του είπε ότι επίκεινται ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα από σήμερα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με θέμα τη σύνταξη των πρωτοκόλλων για την εφαρμογή των διευκολύνσεων. Σε αυτή θα συμμετέχουν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη που θα κληθούν να θέσουν σε εφαρμογή το εγχείρημα και θα οριστούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

Ποιες θα είναι αυτές οι διευκολύνσεις; Μεταξύ άλλων, συζητείται σύμφωνα με τη Realnews, να υπάρχουν διευκολύνσεις ανά πεδίο. Για παράδειγμα στην αγορά και στον χώρο της εστίασης, στον αθλητισμό, αλλά και στα σινεμά και στα θέατρα. Συγκεκριμένα:

– Οι εμβολιασμένοι μπορεί να έχουν fast line (γρήγορη γραμμή) εξυπηρέτησης σε σχέση με όσους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

– Οι εμβολιασμένοι να μπαίνουν στο εσωτερικό των καφέ, των εστιατορίων και των κέντρων διασκέδασης. Στους ίδιους χώρους θα μπορούν να μπουν και οι ανεμβολίαστοι, αλλά θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ (μοριακό, rapid ή self test), με το κόστος να βαρύνει τους ίδιους.

– Το ίδιο θα ισχύει και για έναν αθλητικό αγώνα σε ένα κλειστό γήπεδο. Όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, εκτός από το τεστ που θα πρέπει να προσκομίσουν, θα πρέπει να φορούν και μάσκες.

– Οι εμβολιασμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να μην φορούν μάσκες ακόμα και στα σινεμά ή στα θέατρα, σε αντίθεση με όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

– Επίσης, όσοι έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε self test για να προσέλθουν στις εργασίες τους, είτε στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό.

Παράλληλα, με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι ελεύθερα πλέον τα ταξίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και δη στα νησιά, σε αντίθεση με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς θα απαιτείται αρνητικό τεστ για να ταξιδέψουν με το πλοίο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ