Προνόμια για τους εμβολιασμένους: Αυτά είναι τα επικρατέστερα σενάρια – ΒΙΝΤΕΟ

Διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1. Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει δημόσια τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι η εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από τα self τεστ και η αύξηση της χωρητικότητας στους κλειστούς χώρους έως και 100%, όταν σε αυτούς βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι. Εξάλλου όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η υποχρέωση διενέργειας self test για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού δεν θα ισχύει από τον Ιούλιο.

“Οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιαστεί” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Νέα χαλάρωση των μέτρων

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί να αυξηθεί η χωρητικότητα μέσα στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου σε έναν πελάτη ανά 16 τ.μ.

Ως προς τον Τουρισμό, η κυβέρνηση θα ζητήσει την έγκριση των επιστημόνων, προκειμένου οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από τρίτες χώρες και από χώρες της ΕΕ, να εισέρχονται στη χώρα μας με αρνητικό rapid τεστ και όχι με αρνητικό PCR τεστ.

Παράλληλα, η Ελλάδα θα εναρμονίσει το σχέδιό της και το σκέλος της, με μία ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ όταν ταξιδεύουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ