Θεσσαλονίκη: Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα για τα πάρτι στο ΑΠΘ – Η καταγγελία του πρύτανη και η απάντηση Πελώνη

Νέα παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα υπαίθρια πάρτι, που έγιναν το Σαββατοκύριακο, στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών των πάρτι. Είχαν προηγηθεί σχετικά δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο ότι δύο πάρτι διοργανώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

Αντικείμενο της έρευνας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

Σε μία από τις παραγγελίες, η εισαγγελέας έκανε ειδική μνεία προς την αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους περιμετρικά του Ιδρύματος, προκειμένου να αποφευχθεί η διοργάνωση αυτών των πάρτι.

Στο πάρτι που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής εκτιμάται ότι συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα, που είχαν μαζί τους ηχοσυστήματα, ενώ ορισμένοι άναψαν ακόμη και πυρσούς.

Δείτε τις εικόνες από το ThessToday.gr:

Πρύτανης ΑΠΘ: Η αστυνομία ενημερώνεται αλλά δεν εμφανίζεται

Για τα κορονοπάρτι αλλά και για την καταγγελία που έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου μίλησε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι “η αστυνομία ενημερώνεται αλλά δεν εμφανίζεται. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να βάλουμε εμπόδια για να μην μπαίνουν μέσα τα αυτοκίνητα”. Όπως είπε ο ίδιος, τις τελευταίες εβδομάδες που γίνονται τα πάρτι η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ξεκινήσει το πάρτι, καθώς η ιδιωτική εταιρία φύλαξης παρατηρεί κινητικότητα στους χώρους από τις 18.00 και μετά. Εξήγησε ότι αρχικά είναι λίγα άτομα αλλά μετά τις 23.00 το βράδυ συρρέουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλη την πόλη.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις νεαροί σπάνε τα εμπόδια και μπαίνουν με τα αυτοκίνητα στο χώρο. Μάλιστα ανέφερε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δοθεί στην αστυνομία τα στοιχεία των αυτοκίνητων. Σε μια περίπτωση οπού μάλιστα επρόκειτο για φορτηγό γεμάτο ποτά, οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν.

Σχετικό άρθρο του Πρύτανη του ΑΠΘ με τίτλο “Η αντικοινωνική κοινωνικότητα των πάρτι” δημοσιεύτηκε στη Realnews της Κυριακής. Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο

Η απάντηση της Πελώνη

Σε ερώτηση σχετική με τα κορονοπάρτι η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ότι “αυτή η εικόνα δεν είναι μια καλή εικόνα. Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε στην καλύτερη εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε επιδημιολογικό επίπεδο. Μακάρι οι νέοι να δείξουν το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό με τον οποίο “παρτάρουν” και για τον εμβολιασμό τους όταν ανοίξουν και οι υπόλοιπες ομάδες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ