Προανακριτική: Νέα sms με τον Νίκο Παππά παρουσίασε ο Καλογρίτσας – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίζει τον εαυτό του ως «μπροστινό», και ότι εκτελούσε εντολές του Νίκου Παππά, στον οποίο αποδίδει και τον σχεδιασμό για τη συμμετοχή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό που συμπλήρωσε σήμερα στην κατάθεσή του, είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ1, ότι κατ’ εντολή του πρώην υπουργού είχε συναντήσεις και με άλλους επιχειρηματίες των media. Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, ο μάρτυρας φέρεται να είπε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, τα εξής:

«Σας το είπα… Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομά μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms. Αντί να το στείλουν, χρησιμοποιούσαν εμένα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας παρουσίασε και νέα sms που αντάλλαξε με τον Νίκο Παππά σχετικά με την εγγυητική.

Καλογρίτσας: Μάλλον τζίφος…

Ν. Παππάς: Δηλαδή;

Καλογρίτσας: Χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε; Πάρε τον Σάμερ να πιέσουν το Λονδίνο να το στείλουν κατά προτεραιότητα, γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση

Επίσης, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ακόμη μία συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παππά. Όπως είπε, ήταν μια Κυριακή και συναντήθηκαν 4-5 άτομα ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός και εκεί αποφασίστηκε να σταματήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της πλειοψηφίας, η εμπλοκή του Χρήστου Καλογρίτσα στο εγχείρημα. Όπως φέρεται να είπε, ένιωσε σαν να πήρε το φιλί του Ιούδα. Όπως υποστήριξε ο κ. Καλογρίτσας μου είπε «ή έτσι ή φεύγεις από εδώ. Με εκβίασαν και τελικά είπα «ok. Έτσι». Ο ίδιος φέρεται να συμπλήρωσε: «Τη βραδιά αυτή είχα μεγάλη στενοχώρια. Ήταν και η γυναίκα του. Έπειτα από αυτό με έδιωξαν. Μου έδωσαν το φιλί του Ιούδα και με έδιωξαν».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ