Μένιος Φουρθιώτης: Απολογείται σήμερα – Για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα

Σήμερα, λίγο μετά τις 9.30 π.μ. θα περάσει το κατώφλι του 30ου τακτικού ανακριτή ο Μένιος Φουρθιώτης για να απολογηθεί για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Ο 35χρονος παρουσιαστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή – οπλοφορία και ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία για και επτά πλημμελήματα, μεταξύ αυτών η σύσταση συμμορίας και η απόπειρα εκβίασης.

Το ίδιο θα συμβεί για τους δύο φερόμενους δράστες των δύο επιθέσεων στο σπίτι του και της επίθεσης κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, οι οποίοι κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και έξι πλημμελήματα. Στον ανακριτή θα βρεθεί και ο αδελφός του ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.

«Μας ζήτησαν να είμαστε μαζί του»

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων έχουν δώσει το «στίγμα» των όσων θα υποστηρίξουν ενώπιον του ανακριτή ήδη από όσα είπαν στους αστυνομικούς. Ο 42χρονος και 48χρονος υποστηρίζουν σύμφωνα με το MEGA, ότι ο παρουσιαστής τούς είχε ζητήσει να τον συνοδεύουν για ασφάλεια. «Μας ζήτησε να είμαστε σχεδόν όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει ‘Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους… Μου έκαναν ζημιά’, εννοώντας τα άτομα που του έκαναν τα χτυπήματα σπίτι του».

Οι συνομιλίες

Από στοιχεία και μαρτυρίες ωστόσο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικές Αρχές προκύπτουν επαφές και συνομιλίες των συγκατηγορουμένων του με τον παρουσιαστή πριν και μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς και τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει σύμφωνα με το MEGA και το περιεχόμενο χρηματοκιβωτίου που εντοπίστηκε σε συνεργείο στο Περιστέρι και φέρεται να είχε αφήσει ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση. Στο χρηματοκιβώτιο περιέχονταν 21.650 ευρώ σε έξι χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, 48 των 100 ευρώ και 277 των 50 ευρώ. Παράλληλα, στο σπίτι του 42χρονου εντοπίστηκε ποσό 10.800 ευρώ. Αυτά τα ποσά ερευνάται εάν συνδέονται με την υπόθεση.

Στο “μικροσκόπιο” δύο παλιές υποθέσεις – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Στο μικροσκόπιο της δίωξης εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν δύο παλιές υποθέσεις. Η μία, στις 13 Αυγούστου 2020, όταν και πάλι είχε καταγραφεί επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο. Τότε είχε σημειωθεί έκρηξη, ενώ ο παρουσιαστής είχε καταγγείλει ότι η έκρηξη συνδέεται με την έκδοση της εφημερίδας που ετοίμαζε. Η δεύτερη επίθεση που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. είχε γίνει στις 10 Ιανουαρίου του 2021 έξω από το στούντιο που εργάζεται ο Μένιος Φουρθιώτης, όπου άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το αυτοκίνητο στενού συνεργάτη του και συγκεκριμένα του δημοσιογράφου που συντονίζει την εκπομπή του. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται και η έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία για τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη περί συμβολαίου θανάτου σε βάρος του.

“Ξεσκονίζουν” τις επαφές του

Ένα κινητό “σκιά” που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο παρουσιαστής για να συνομιλούσε με τους δύο συγκατηγορουμένους του μπήκε στο μικροσκόπιο του κοριού της αστυνομίας. Το κινητό αυτό ανήκει τυπικά σε Κύπριο συνδρομητή και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Απριλίου, δηλαδή δέκα μέρες πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή στο Διόνυσο. Από αυτό το τηλέφωνο εστάλη στον 43χρονο ποινικό μήνυμα που σύμφωνα με την αστυνομία συνδέεται με το κατά παραγγελία χτύπημα με καλάσνικοφ που έγινε στις 17 Απριλίου. “Εάν υπάρχει πρόβλημα, πάρε με να ξέρω να βοηθήσω”…

Ο 43χρονος αρνείται τη σχέση του με την υπόθεση. “Τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου λάβατε γραπτό μήνυμα στο κινητό σας από τον Μένιο Φουρθιώτη. Ποιο ήταν το περιεχόμενό του;” τον ρώτησαν οι αστυνομικοί. “Ναι το θυμάμαι. Μου είχε στείλει ‘αν υπάρχει πρόβλημα, πες μου να βοηθήσω’ και άλλα τέτοια κουλά… δεν απάντησα για με πρήζει”. Ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος έχει καταγγείλει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του από τον παρουσιαστή, υποστήριξε για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη: “Παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διέκρινα εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένα στην τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει, ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί”.

Στις 22 Απριλίου σημειώθηκε και η δεύτερη επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή, αυτή τη φορά με εκρηκτικό μηχανισμό, που προκάλεσε ζημιές στην είσοδο της οικίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το έγγραφο που είχε στείλει ο Μένιος Φουρθιώτης μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτό ζητούσε προσωπική αστυνομική συνοδεία και φρούρηση του σπιτιού του. “Τι αναμένει κανείς και δη οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες; Mήπως τον ίδιο μου τον βιολογικό αφανισμό;” ανέφερε.

Κούγιας: Δεν είμαι πλέον συνήγορος του Φουρθιώτη

Με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό ότι δεν είναι πλέον δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπεί πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των δικηγόρων και μπορεί να το κάνει αυτό μόνο αν το επιτρέψει ο Μένιος Φουρθιώτης. Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

“Κάποιοι δημοσιογράφοι, υποκινούμενοι από τους επιχειρηματίες – αφεντικά τους, δημοσιοποιούν κακεντρεχή σχόλια και εκφράζουν απορίες γιατί δεν είμαι δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη στην υπόθεση, για την οποία κατηγορείται και κρατείται μέχρι να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Η απάντηση είναι ότι αμέσως μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής που δικαίωσε το Μένιο Φουρθιώτη στην αντιδικία του με τον επιχειρηματία Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας espresso, όπου σύμφωνα με το διατακτικό της αποφάσεως απαγορεύθηκε στην εφημερίδα espresso να δημοσιοποιεί ακόμη και το ονοματεπώνυμο του Μένιου Φουρθιώτη για οποιαδήποτε αιτία και αφορμή, αφού σ’ εκείνη τη χρονική περίοδο τα στοιχεία εκείνης της υποθέσεως ήταν συντριπτικά υπέρ του Μένιου Φουρθιώτη και δικαίως η Πρόεδρος Πρωτοδικών που εξεδίκασε την υπόθεση, τον δικαίωσε, δεν είμαι πλέον συνήγορός του και δεν μπορώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους, για τους οποίους δεν τον εκπροσωπώ πλέον, αφού αυτό το απαγορεύει ο Κώδικας Δεοντολογίας των Δικηγόρων και μπορώ να το κάνω μόνο αν μου το επιτρέψει ο κ. Φουρθιώτης. Κατόπιν αυτής της τοποθετήσεώς μου απαγορεύω σε οποιονδήποτε να προσπαθεί, είτε για να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με μένα εξαιτίας των αντιδικιών του με εντολείς μου, είτε για να λύσει της αντιδικίες του με τον κ. Φουρθιώτη, να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και την επαγγελματική μου ιδιότητα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ