Χανιά: Νέες καταγγελίες για το Γηροκομείο – “Ο πατέρας μου πέθανε δύο ημέρες πριν τον πάρω στο σπίτι”

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν καθημερινά νέες καταγγελίες για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με τους θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων σε γηροκομείο στα Χανιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha, γιος πρώην τρόφιμου του γηροκομείου κατέθεσε στην Ασφάλεια Χανίων ότι πήγε τον πατέρα του το 2019, ο οποίος ήταν απολύτως λειτουργικός και μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Μέσα σε δύο εβδομάδες, όπως υποστηρίζει, αντίκρισε έναν άνθρωπο χωρίς επαφή με το περιβάλλον, είχε χάσει 10 κιλά, του έλειπαν δόντια και ήταν χτυπημένος σε πρόσωπο και σώμα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, ο γιος ζήτησε να πάρει τον πατέρα του από το γηροκομείο και του είπαν να τον παραλάβει σε δύο ημέρες. Ωστόσο το ίδιο βράδυ του είπαν ότι πέθανε ξαφνικά από ανακοπή. Ο ίδιος ζήτησε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση, αλλά δεν ήταν δυνατόν.

“Τους δένανε σαν ζώα – Έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια»Πρώην εργαζόμενη του γηροκομείου κατήγγειλε ότι οι τρόφιμοι «έρχονταν υγιείς και σε μία εβδομάδα ήταν τσουβάλια. Δεν μπορούσαν να σηκώσουν τα χέρια τους, ήταν καταθλιπτικοί, δεν ήθελαν να φάνε».

Και συνέχισε: “Εκεί μέσα υπάρχει ο νόμος της σιωπής. Δεν μιλάει κανένας. Δεν πρέπει να κάνεις πηγαδάκια. Δεν πρέπει να ρωτάς τίποτα. Τους δένανε σαν ζώα, τους βάζανε πίσω στα καγκελώματα, για να μην φεύγουν ούτε τα καρότσια”.

“Τους είχα πει ότι κυκλοφορούν ψείρες στο γηροκομείο και ότι είχα κολλήσει και μου είπαν «βούλωσέ το θα απολυθείς»”, πρόσθεσε.

Έρευνες της αστυνομίας σε ληξιαρχεία της ΚρήτηςΟι αρχές αναμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη σορό της πρώην τροφίμου που έγινε εκταφή την περασμένη Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων διεξάγουν έρευνες σε ληξιαρχεία της Κρήτης καθώς υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα. Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει επίσης διαθήκες και δωρεές ηλικιωμένων, ενώ θα υπάρξει άρση τραπεζικού απορρήτου για εμπλεκόμενα πρόσωπα και έρευνα των καταγγελιών για υποσιτισμό.

«Καλά κάνουν και τα ελέγχουν. Δεν θα βρεθεί το οτιδήποτε» είπε ο δικηγόρος του ιδρύματος, Ν. Ρουσόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ