Πάσχα: Η… εγκυμονούσα πεθερά και τα “όψιμα ελαιόδεντρα” – Επικές δικαιολογίες για να περάσουν τα διόδια

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν και σήμερα στα διόδια καθώς οι έλεγχοι της Τροχαίας είναι αυστηροί, ενώ πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες που έπρεπε να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στο σπίτι τους αφού δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα. Μικτά κλιμάκια της Τροχαίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποιούν ελέγχους στα διόδια και όσοι δεν έχουν τα σωστά έγγραφα αναγκάζονται να επιστρέψουν.

Ι.Δημητρακόπουλος: Περίπου 300 οχήματα έκαναν αναστροφή και επιστροφή προς Αθήνα

Ο αστυνομικός διευθυντής, Ιωάννης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε: “Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, έκαναν αναστροφή και επιστροφή προς Αθήνα στα διόδια της Ελευσίνας 205 οχήματα με τους επιβάτες τους, στα διόδια Αφιδνών 95 οχήματα”.

Όσον αφορά τις δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε: “Οι δικαιολογίες είναι οι συνήθεις, είτε ότι έχουν προβλήματα τεχνικά με το σπίτι, ότι έχουν κάποιο πρόσωπο που πρέπει να βοηθήσουν στην επαρχία και διάφορα τέτοια στοιχεία”. Σημείωσε ότι έλεγχοι γίνονται και στο παλιό εθνικό δίκτυο αλλά και στους παράδρομους του κεντρικού εθνικού δικτύου. “Είναι μειωμένη η κίνηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα… Για τα διόδια Ελευσίνας προς Κόρινθο σήμερα είχαμε 8.300 οχήματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 10.263”.

Σπύρος Λάσκος: 50χρονος έπρεπε να επισκεφθεί την εγκυμονούσα πεθερά

Ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σχολίασε δικαιολογίες που έχει ακούσει και ο ίδιος από ταξιδιώτες που υποχρεώθηκαν να κάνουν κάνουν αναστροφή και να γυρίσουν σπίτια τους. “Ως λαός είμαστε ευρηματικοί και χιουμορίστες. Κάποιος 50χρονος οδηγός επικαλέστηκε την εγκυμοσύνη της πεθεράς του και όταν τον ρώτησε ο αστυνομικός “μα πόσων χρονών είναι η πεθερά σας;” είπε “45, αλλά είναι η δεύτερη σύζυγος του πεθερού μου”. Φυσικά επέστρεψε… Την αγαπώ και εγώ τη δική μου πεθερά” αστειεύτηκε ο κ. Λάσκος. “Ειρήσθω εν παρόδω, και κάποιος άλλος 70χρονος μας είπε ότι είχε όψιμα ελαιόδεντρα. Φυσικά τον παρακαλέσαμε και γύρισε και αυτός πίσω. Σήμερα τόσο από τα διόδια Αφιδνών όσο και από τα διόδια της Ελευσίνας έως και τις 17.00, έφυγαν 17.000 αυτοκίνητα. 208 επέστρεψαν από τα διόδια Ελευσίνας και 95 από τα διόδια Αφιδνών” επιβεβαίωσε και ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής. “Υπάρχει μια αυξημένη κίνηση σήμερα, όχι όμως με το προηγούμενο Σάββατο. Σε σχέση με το περασμένο Σάββατο έχουμε μείωση 15% με 20%, αλλά παρ’ όλα αυτά κάποιοι συμπολίτες προσπάθησαν να μετακινηθούν. Θα παρακαλέσω πολύ ερχόμαστε κι εμείς σε δύσκολη θέση να τους ταλαιπωρούμε αλλά κι εκείνοι ταλαιπωρούνται για να επιστρέψουν στην κατοικία τους”

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, υπογράμμισε πως σταματάμε όλα τα οχήματα τα οποία διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο”. Τα στελέχη της Αρχής Διαφάνειας ελέγχουν ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις των πολιτών προκειμένου να εξακριβώσουν αν είναι νόμιμες. “Γίνεται έλεγχος σε πραγματικό χρόνο των βεβαιώσεων μετακίνησης που έχουν εκδοθεί από το ΕΡΓΑΝΗ” είπε μία από τις υπαλλήλους.Αρκετοί είναι οι πολίτες που χρησιμοποιούν ευφάνταστες δικαιολογίες για να περάσουν τα διόδια., ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δε γνωρίζουν ότι άλλαξαν από χθες οι προϋποθέσεις μετακίνησης.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι και στα διόδια των Μαλγάρων. Όποιος δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα, κάνει αναστροφή, παίρνει το πρόστιμο και δεν μπορεί να φύγει από τη Θεσσαλονίκη. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί σε διόδια, λιμάνια, αλλά και σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων

Έλεγχοι ακόμη και εν πλω

Επί ποδός και το Λιμενικό που πραγματοποιεί ελέγχους στους ταξιδιώτες στους καταπέλτες των πλοίων. ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε πως έλεγχοι θα γίνονται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και στη διάρκεια του ταξιδιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ