”Αλήθεια”: To τραγούδι που γράφτηκε στην μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ-ΒΙΝΤΕΟ

Δέκα μόλις λεπτά χρειάστηκαν για να γραφτεί η ”Αλήθεια”, ένα τραγούδι στη μνήμη του Γιώργο Καραϊβάζ, που αποτυπώνει την οδύνη που προκάλεσε η εν ψυχρώ δολοφονία του μπροστά στο σπίτι του στον Άλιμο την Παρασκευή 19 Απριλίου, τα δικαιώματα του οποίου παραχωρούνται στο ”Χαμόγελο του Παιδιού”.

”Το βλέμμα σου αγόρι μου ήταν γεμάτο αλήθεια, αλήθεια είναι η ζωή και κάθε δύσκολη στιγμή μπροστά έβαζες τα στήθια….Τα κάστρα δεν γκρεμίζουνε δεν πέφτουν από σφαίρες, πάντα όρθια μένουνε, αετοί πετάνε γύρω τους και σκίζουν τους αιθέρες ”, είναι μερικοί από τους στίχους του τραγουδιού που μεταδόθηκε για πρώτη φορά σήμερα στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”, και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ , είναι γεμάτο συναισθήματα, αλήθεια και ψυχή.

Ο στιχουργός του, κ. Στέλιος Μαργωμένος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ” τον είδα πολλές φορές στην τηλεόραση να κοντράρει με δικηγόρους που υποτίθεται ότι ήξεραν την αλήθεια και αυτός μιλούσε για την πραγματική αλήθεια που γνώριζε. Αυτό προσπάθησα να δώσω στο τραγούδι”. Ο ίδιος μαζί με τον Πάνο Μπλέτσα, συνθέτη και τραγουδιστή, και μια ομάδα έμπειρων και αξιόλογων μουσικών συνέθεσαν ένα τραγούδι αποκλειστικά για τον Γιώργο.

” Έψαχνα να βρω τίτλο, σκεφτόμουν και πετάχτηκε η γυναίκα μου και μου λέει ”Αλήθεια”. Δεν έβαλα καμία λέξη γιατί την διάλεξα, αλλά λέξεις του βγήκαν από την ψυχή και έβλεπα σε αυτό τον άνθρωπο. Δεν ήταν κάτι που το έκανα για την εκπομπή. Όλοι τελικά σε μια αλήθεια πιστεύουμε και την αλήθεια δεν μπορεί να την σταματήσει κανένας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο στιχουργός του τραγουδιού.

” Δεν μπορούσαμε να το ντύσουμε με τίποτα διαφορετικό πέρα από τον ζεϊμπέκικο ρυθμό και καημό, γιατί σαν ιστορία από μόνο του εκφράζει τον άντρα, ο οποίος με σθένος και δύναμη ψυχής ακροβατεί μέσα στο πέλαγος της ζωής”, σημειώνει ο ερμηνευτής του τραγουδιού και συνθέτης, Πάνος Μπλέτσας.

Στο πιάνο βρίσκεται ο Βασίλης Χυδήρογλου και στο μπουζούκι ο Θανάσης Βασιλάς, ο οποίος είναι και διευθυντής της ορχήστρας ” Μίκης Θεοδωράκης”. ” Αυτό που συνέβη είναι συγκλονιστικό, οπότε δεν θα μπορούσα να μην είμαι εδώ”, επεσήμανε ο κ. Βασιλάς.

Με τη σειρά του ο κ. Χυδήρογλου, υπογραμμίζει ότι ” μόλις το διαβάσαμε βουρκώσαμε όλοι, ήταν συγκλονιστικό. Αυτό που με άγγιξε πολύ ήταν το ” τα κάστρα δεν γκρεμίζουνε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ