Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή για τις αναρτήσεις που έκανε για τα self tests

Ο προϊστάμενος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρενέβη σήμερα και ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για όσους κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο με τις οποίες καλούν τα παιδιά τους να μην κάνουν self test και σε περίπτωση που δεν τα δεχτούν στα σχολεία, να μηνύσουν τους διευθυντές τους, όπως έκανε η γυναίκα στον Εύοσμο.

Αφορμή για την παρέμβαση του Εισαγγελέα αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Η προκαταρκτική ενεργοποιήθηκε αμέσως από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε, σε περίπτωση που οι αναρτήσεις είναι ενεργές, να ενεργοποιείται και η αυτόφορη διαδικασία για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή

Πριν λίγη ώρα συνελήφθη η μητέρα που δεν δέχθηκε να κάνει ο γιος της self test, με αποτέλεσμα να μην τον δεχτούν στο σχολείο του και η μητέρα να προχωρήσει σε μήνυση του Λυκειάρχη. Η γυναίκα βρέθηκε στη εισαγγελία και ζήτησε να ενημερωθεί με ποιες συνταγματικές διατάξεις, όπως υποστήριξε, απαγορεύεται από τον διευθυντή του σχολείου στο παιδί της να μπει στο σχολείο.

Η γυναίκα φέρεται μέσω αναρτήσεων στο Διαδίκτυο να προέτρεπε μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού (self-test).

Κατά πληροφορίες οι επίμαχες αναρτήσεις παρέμεναν ενεργές στο προσωπικό της προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οπότε οι αστυνομικές αρχές εφήρμοσαν προηγούμενη κατ’ επείγουσα εισαγγελική παραγγελία. Την Παρασκευή θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διέγερσης σε ανυπακοή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ