Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους “αρνητές των self test” – Ζητεί αυτόφωρο για όσους καλούν σε μη εφαρμογή του μέτρου

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με αφορμή το περιστατικό με μαθητή που η μητέρα του δεν ήθελε να κάνει self test το παιδί της με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η είσοδος στο μάθημα στο 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το πρωί έξι μαθητές αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο προχωρώντας σε κατάληψη κι ενώ οι υπόλοιποι ήθελαν να κάνουν κανονικά μάθημα. Τελικά η κατάληψη έληξε έπειτα όμως από εντάσεις και διαφωνίες.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Επίσης καλούν τους γονείς μαθητών να υποβάλουν μηνύσεις σε διευθυντές σχολείων για τον ίδιο λόγο.

Ο εισαγγελέας ζητεί από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του μαθητή που δεν ήθελε να υποβληθεί σε self test ο γιος της, υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων του σχολείου, αλλά με προφορική εντολή του εισαγγελέα δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

.

Πηγή πληροφοριών και φωτό: grtimes.gr/ ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ