Γιώργος Καραϊβάζ: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του – Θα κατέθετε σε έναν μήνα για μία σοβαρή υπόθεση

Την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τη δολοφονική ενέδρα στον δημοσιογράφο, Γιώργο Καραϊβάζ, στο φως έρχονται διάφορα στοιχεία με επίκεντρο τον αστυνομικό συντάκτη που έπεσε νεκρός μπροστά στο σπίτι του από τα πολλαπλά πυρά που δέχθηκε από τους εκτελεστές του. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, το θύμα ήταν να καταθέσει σε έναν μήνα για μία σοβαρή υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ονόματα που είχαν απασχολήσει αρκετά τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για μία ανοικτή υπόθεση για την οποία, μάλιστα, είχε χαλάσει αρκετό… μελάνι στα άρθρα του στο bloko.gr.

Ποια ήταν αυτή η υπόθεση στην οποία είχε καταθέσει ανωμοτί ο δημοσιογράφος; Σύμφωνα με το Mega, τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δώσει κατάθεση για υπόθεση της Ε.Υ.Π (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), όπου εμπλέκονταν εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις διότι σε μία έρευνα που είχε κάνει η ΕΥΠ πριν από πέντε χρόνια και η οποία ουσιαστικά έλαβε μια απτή δικαστική μορφή προ μηνών το περασμένο καλοκαίρι αναφερόταν το όνομά του και είχε κληθεί να δώσει έγγραφες εξηγήσεις με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία. Εκεί μνημονεύονταν δυο τρεις τηλεφωνικές συνεννοήσεις με αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας που θεωρούνται επιλήψιμες και αυτός αρνείται την κατηγορία.

Έτσι κλήθηκε ανάμεσα σε πολλά άτομα, 30 στον αριθμό, να δώσουν κάποιες έγγραφες εξηγήσεις αυτές είναι για τις οποίες μιλάμε που έχει δώσει ο Γιώργος το περασμένο καλοκαίρι διά του συνηγόρου του όπου αναφέρεται με έναν λιτό τρόπο ότι γνώριζε κάποιους από τους συγκατηγορουμένους.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, επειδή αναφέρεται κατά κόρον ότι επίκειται να δώσει μία κατάθεση καινούργια να αποδειχθεί ότι προφανώς εννοείται ότι στα πλαίσια αυτής της δικογραφίας πλην όμως αυτός ο δικαστικός φάκελος για την έρευνα αυτή της ΕΥΠ με τους τριάντα αναφερόμενους, ιδιώτες, αστυνομικούς είχε… βαλτώσει. Φαίνεται, όμως, ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε θελήσει επειδή θεωρούσε ότι αδίκως αναφερόταν σε αυτήν τη δικογραφία το όνομά του, να κάνει μία κίνηση και να ζητήσει γιατί δεν έχουν γίνει ορισμένες δικαστικές ενέργειες και γιατί δεν έχουν κληθεί οι άνθρωποι που κατά κάποιον τρόπο τον εμπλέκουν σε μία ιστορία.

Τι βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε παλιές δικογραφίες προσώπων του οργανωμένου εγκλήματος, σε εγκληματικές οργανώσεις και σε κακοποιούς με βαρύ ποινικό παρελθόν.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, εκρήξεις, οπλοφορία, οπλοχρησία και άλλα αδικήματα. Τα πρόσωπα αυτά είναι αποφυλακισμένοι ποινικοί που ενδέχεται είτε να εμπλέκεται είτε να γνωρίζουν πληροφορίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο ίδιο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές έχουν εντάξει και τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που σχετίζονται με την αλληλοεξόντωση μελών της Greek Mafia, το 2018 και το 2019.

Οι αστυνομικοί πάντως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι δράστες σίγουρα, γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή, για να καταφέρουν να εξαφανιστούν αστραπιαία από τα στενά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, ότι ενδεχομένως οι εκτελεστές να είχαν επιχειρήσει χωρίς επιτυχία, τις προηγούμενες ημέρες να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο. Για τον λόγο αυτό, προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από την περιοχή, τρεις μέρες πριν από την εκτέλεση. Φαίνεται όμως, πως ο Γιώργος Καραϊβάζ, εκείνες τις ημέρες, έτυχε να παρεκκλίνει της «ρουτίνας» του, με συνέπεια να μην επιστρέψει σπίτι του την αναμενόμενη ώρα, όπως έκανε τη μοιραία Παρασκευή.

Σε αυτό το βίντεο, τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ένα σκούτερ, παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων, έχει καταγραφεί να περνά από την Αγίου Δημητρίου. Στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά ενός εκ των δολοφόνων. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή.

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί στους αστυνομικούς, το γεγονός ότι ενώ όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για έναν έμπειρο εκτελεστή που θα μπορούσε να είχε σταματήσει στις μισές σφαίρες έχοντας ήδη δολοφονήσει τον Γιώργο Καραϊβάζ, εντούτοις, άδειασε το όπλο επάνω του, δίνοντάς του μάλιστα, διπλή χαριστική βολή.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ