Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: ”Οι γονείς μου ούρλιαζαν όταν έμαθαν ότι πέρασα στο Yale-Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα”

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που κατάφερε να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, εξασφαλίζοντας μάλιστα υποτροφία 97%, μίλησε για τα όνειρα και τους στόχους του αλλά και για το πώς αντέδρασε η οικογένειά του στο άκουσμα της ευχάριστης αυτής είδησης.

” Είναι ένα πρώτο βήμα για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φεύγω τον Αύγουστο για την Αμερική προκειμένου να σπουδάσω στο Yale και το μακρύτερο όνειρο και αυτό που ελπίζω να πετύχω είναι να γίνω μηχανικός στην FORMULA 1”, ανέφερε ο Κωνσταντίνος μιλώντας την εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα”.

Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα ήθελε κάποια στιγμή να επιστρέψει στην χώρα μας, απάντησε ότι ” ιδανικά θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω στην Ελλάδα, δεν θα ήθελα να φύγω για την Αμερική και να μην γυρίσω ποτέ. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα το ήθελα πολύ”.

” Είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να περάσεις σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο. Φέτος το Yale είχε 4,6 % acceptance rate, δηλαδή στους 100 μπαίνουν 4,6% μαθητές και ειδικά για διεθνείς μαθητές είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ευτυχώς εμάς εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας προετοιμάζουν πολύ καλά τρία χρόνια, οπότε έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα σχολεία όταν φτάνουμε στην διαδικασία των αιτήσεων”, σημείωσε ο Κωνσταντίνος, προσθέτοντας:

”Πράγματι οι ευκαιρίες σε ένα πανεπιστήμιο όπως το Yale και γενικά στην Αμερική είναι πάρα πολλές για μαθητές να εργαστούν και να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα, ενώ είναι φοιτητές, και να βγουν από το πανεπιστήμιο με εμπειρία.

Αναφορικά με το λόγο για τον οποίο επέλεξε να πραγματοποιήσει σπουδές στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ” είμαι της άποψης ότι το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων είναι πολύ καλό, από ακαδημαϊκής άποψης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα. Απλά είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται σε αυτά του εξωτερικού. Δυστυχώς στο ελληνικό πανεπιστήμιο υστερούμε πάρα πολύ ως προς αυτό το σημείο και έχουμε πολύ δρόμο για να πιάσουμε άλλα πανεπιστήμια”.

” Μίλησα και με μια άλλη παλιά μαθήτρια, η οποία είναι και αυτή απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που πήγε στο Yale πριν δύο χρόνια και μου ανέφερε ότι αξίζει πάρα πολύ, η διαφορά είναι μεγάλη και αισθητή”. προσέθεσε.

Οι γονείς μου ούρλιαζαν όταν το έμαθαν-Η γιαγιά μου θα μου στέλνει ταπεράκι με κούριερ

Αναφερόμενος μάλιστα στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η οικογένεια του όταν έμαθε ότι έγινε δεκτός από το κορυφαίο αυτό πανεπιστήμιο, ο Κωνσταντίνος σημείωσε χαρακτηριστικά: ” Άρχισαν να φωνάζουν , να ουρλιάζουν, η γιαγιά μου ενθουσιάστηκε πάρα πολύ, ακόμη προσπαθούμε να την συνεφέρουμε, πήγε να ανάψει ένα κεράκι στην Παναγία για να το πιστέψει. Έχει πει μάλιστα ότι θα μου στέλνει ταπεράκι με κούριερ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ