Λοιμωξιολόγοι: Η εισήγηση για το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Το “πράσινο φως” ώστε να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, με αυστηρούς κανόνες, αποφάσισε να ανάψει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί φέρονται να εισηγούνται την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, με τη μέθοδο όμως του click away και μόνο, ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού, ενώ για την Αχαΐα, αποφάσισαν να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο μοντέλο της Αττικής, δηλαδή και με click away και με click inside.

Στις δύο αυτές περιοχές φαίνεται πως υπάρχει η εκτίμηση ότι η λειτουργία του λιανεμπορίου, με αυστηρά μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θα αποτελέσει “νέα βραδυφλεγή βόμβα” για έξαρση του κορονοϊού και μεγαλύτερη διασπορά του.

Η Επιτροπή εισηγείται να παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά στην Κοζάνη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθώς η κατάσταση στην περιοχή είναι πιο επιβαρυμένη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, φέρεται επίσης να αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά κέντρα και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα επαναληφθούν οι εικόνες συγχρωτισμού.

Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ως έχουν. Δηλαδή να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, με τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο. Προς το παρόν, δηλαδή, βάζουν απαγορευτικό στην επέκταση του μέτρου και τις καθημερινές, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, βρέθηκε η εξέταση της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων αλλά και η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα θα γίνουν το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ