Παπαευαγγέλου: Συνεχίζεται κανονικά ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συζήτησε το θέμα των θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός” ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συνεδριάζει κάθε Τρίτη. Την περασμένη Τρίτη έγινε ανασκόπηση όλων των δεδομένων, από τη χώρα μας και από όλο τον κόσμο. Συζητήθηκε φυσικά το θέμα των θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca” τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

“Η απόφαση της επιτροπής είναι να παραμείνει σταθερή στις θέσεις της και στις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca, με τη χορήγηση της δεύτερης δόσης κανονικά”, πρόσθεσε.

“Υπάρχει και το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη Γερμανία έχουν χορηγηθεί περίπου 1,8 εκατ. δόσεις του εμβολίου, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη χορηγηθεί περισσότερες από 18 εκατ. δόσεις. Όπως και σε άλλες χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται κανονικά ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca” κατέληξε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ