Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τη συνάθροιση στην ταράτσα του ΑΧΕΠΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν συνάθροιση ατόμων στην ταράτσα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν επρόκειτο για «κορονοπάρτι» εργαζομένων του νοσοκομείου ανήμερα της Τσικνοπέμπτης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Σημειώνεται πως η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ανακοινώσει ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την ίδια υπόθεση, με στόχο να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η συνάθροιση και να προσδιοριστεί το πότε έγινε.

Σε δηλώσεις του στο GRTimes, ο διοικητής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης είχε υπογραμμίσει ότι “προς το παρόν υπάρχει απλά μια πληροφόρηση για μία συνάθροιση λίγων ατόμων σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και γι’ αυτό το λόγο θα γίνει προκαταρκτική εξέταση (και όχι ΕΔΕ) έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν στοιχεία”, ενώ δεν έκρυψε τις αμφιβολίες που διατηρεί ο ίδιος σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

“Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, δεν διακρίνονται ούτε πρόσωπα, ενώ κάποια από τα άτομα φορούν κοντομάνικα κατά συνέπεια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι καλοκαίρι, αν είναι σήμερα, εάν είναι το Πάσχα. Εγώ θα ζητήσω να δω τον χώρο αυτόν όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, ενώ θα διερευνηθεί εάν τα άτομα αυτά βρέθηκαν εκεί όντως για κάποιο… κορονοπάρτι ή απλά για ένα διάλειμμα από την κοπιαστική εργασία τους”, τόνισε.

Ερωτηθείς εάν προκύπτει θέμα από τη φωτογραφία, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ απάντησε ότι “αυτή τη στιγμή ό,τι και να σας πω, δεν μπορώ να το στηρίξω με στοιχεία. Γι’ αυτό ακριβώς και θα κάνουμε αυτή την έρευνα. Για να δούμε εάν έχει συμβεί κάτι”.

Για το περιστατικό μίλησε στην ίδια ιστοσελίδα και ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος σημείωσε πως “δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί ή εάν έχει συμβεί κάτι. Και εγώ για το συγκεκριμένο περιστατικό, έμαθα από τα τοπικά ΜΜΕ από όπου πήρε και έκταση. Ξέρω γι’ αυτή την έρευνα που θα γίνει από την πλευρά της διοίκησης και θα δούμε εάν έχει γίνει κάτι”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ