Καθηγητές ΑΠΘ: Είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση μέσα στο πανεπιστήμιο

Ανακοίνωση με αφορμή τη παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας εξέδωσαν καθηγήτριες και καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Οι καθηγητές εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ απευθύνουν έκκληση στα συλλογικά όργανα του ΑΠΘ. να αναλάβουν το πρωί της Τρίτης την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του.

Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει την λαίλαπα της πανδημίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Μαυροσκούφης Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Μιχαηλίδης Αθανάσιος, Κωνσταντινίδης Δαμιανός, Άρης Στυλιανού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ