Το νερό-θαύμα από τα Καρπάθια και στην Ελλάδα

Εχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, με παρουσία σε διάφορες χώρες του κόσμου. Πρόκειται για το ανθρακούχο νερό με μηδέν νιτρικά άλατα και μοναδική γεύση. Προέλευση από τα Καρπάθια Ορη, όπου δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη παρέμβαση (δρόμοι, εργοστάσια, καλλιέργειες, ώστε να υπάρχουν λιπάσματα, κ.λπ.).

Ενα πραγματικά μοναδικό νερό, από μια μυθικής ομορφιάς τοποθεσία, γνωρίζει τις τελευταίες ημέρες ο Ελληνας καταναλωτής. Το φυσικό μεταλλικό και φυσικώς ανθρακούχο νερό από τα Καρπάθια Ορη, το μοναδικό με μηδέν νιτρικά Aqua Carpatica, της εταιρείας Carpathian Springs Co, ήρθε στην Ελλάδα και, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, έχει ήδη κατακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Ενα προϊόν υψηλής ποιότητας, που πληροί όλα τα κριτήρια ενός τέλειου, εμφιαλωμένου, φυσικού μεταλλικού νερού, το οποίο κάθε ενημερωμένος καταναλωτής, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται, αξίζει να γευθεί. Ο μοναδικός σχεδιασμός των μπουκαλιών, η ευχάριστη γεύση, τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία, τα μηδενικά νιτρικά και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον το καθιστούν αναμφίβολα το αγνότερο νερό της φύσης. Tα Καρπάθια Ορη της Ρουμανίας είναι μια μαγευτική οροσειρά, που αγκαλιάζει την Τρανσυλβανία. Πρόκειται για μια περιοχή παρθένα, ανέγγιχτη από τη γεωργία και τη βιομηχανία.

Τα Καρπάθια Ορη είναι η πατρίδα των Φυσικώς Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών παγκοσμίως και η εικόνα τους είναι συνυφασμένη με την αγνότητα και την καθαρότητα. Καλύπτονται από απάτητα δάση ελάτων και βελανιδιών, με πανίδα ένα σημαντικό πληθυσμό άγριων ζώων, όπως αρκούδες, λύκους, αγριογούρουνα κ.λπ. Τα δάση είναι εκτεταμένα σε επιφάνεια που αντιστοιχεί όσο δύο φορές την έκταση της Μακεδονίας μας. Οι φυσικοί πόροι προστατεύονται από φαινόμενα μόλυνσης, καθώς στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως εργοστάσια, άξονες μεταφορών και αγροτικές καλλιέργειες.

Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια, που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Γεωλογικές σχισμές μεταξύ ασβεστολιθικών δολομιτών ηλικίας ενός δισεκατομμυρίου ετών και ηφαιστειογενών πετρωμάτων ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμειξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού.

Ανθρακούχο με μηδέν νιτρικά

Στα Καρπάθια Ορη, σε ένα από τα τελευταία άγρια δάση της Ευρώπης, βρίσκονται προστατευμένες οι δύο πιο αγνές φυσικές πηγές του πλανήτη. Από αυτές τις παρθένες πηγές αναβλύζουν τα μοναδικά μεταλλικά νερά AQUA Carpatica Φυσικό Μεταλλικό Νερό, AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Το AQUA Carpatica Φυσικό Μεταλλικό Νερό έχει σχεδόν μηδέν νιτρικά (0,6mg/l), γεγονός που το καθιστά απόλυτα ασφαλές για τις μητέρες και τα μωρά, αλλά και για όποιον επιθυμεί ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Σε ό,τι αφορά τα νιτρικά άλατα, είναι από τα αγνότερα νερά της φύσης και αποτελεί την ιδανική επιλογή για ευτυχισμένες και υγιείς οικογένειες. Διατίθεται σε συσκευασίες PET 0,250 lt, 0,5 lt, 1 lt, 1,5 lt και 2 lt, καθώς και σε γυάλινη φιάλη των 0,750 lt. Κυκλοφορεί και η συσκευασία για παιδιά PET 250 ml, με πρωτοποριακό ειδικό στόμιο που τα διευκολύνει να το πίνουν χωρίς να βρέχονται τα ρούχα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νιτρικά άλατα (NO3) θεωρούνται ευεργετικά για τα φυτά, ωστόσο είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται ως χημικά λιπάσματα στην εντατική γεωργία και συνήθως προέρχονται από διαρροή σηπτικής δεξαμενής, κοπριά ζώων και διάβρωση φυσικών κοιτασμάτων. Πρόκειται για τοξικές μολυσματικές ουσίες. Αγευστα, άχρωμα και άοσμα, τα νιτρικά άλατα απορροφώνται μερικώς από τις ρίζες των φυτών. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση τους μολύνει τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και κατ’ επέκταση υπάρχουν ως ίχνη στα εμφιαλωμένα νερά που πίνουμε. Τα νιτρικά άλατα είναι ισχυρά οξειδωτικά, επιβλαβή για τον άνθρωπο. Οπως προκύπτει από έγκυρες έρευνες, τα νιτρικά άλατα έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις έγκυες, τα νήπια και τα μικρά παιδιά θεωρούνται ιδιαίτερα βλαβερά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., το μέγιστο επίπεδο μόλυνσης (MCL) είναι 50 mg/l. Την ίδια στιγμή, το μέγιστο επίπεδο που συνιστάται για τα μωρά και τις έγκυες γυναίκες είναι 10 mg/l, που αποτελεί το 20% του μέγιστου επιπέδου μολυσματικών ουσιών που συνιστάται για ενήλικες. Στόχος της AQUA Carpatica είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα επίπεδα νιτρικών αλάτων στα εμφιαλωμένα νερά και την ανάγκη για αυστηρότερη επισήμανση στις ετικέτες.

Οφέλη

Τα AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό προέρχεται από επιλεγμένη πηγή μεταλλικών νερών με φυσικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και σημαντική περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, χάρη στις γεωλογικές δομές που περιβάλλουν την πηγή. Ως φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό συμβάλλει στην εξουδετέρωση της γαστρικής οξύτητας, διευκολύνει την πέψη, τον μεταβολισμό και μεταφέρει φυσικούς ηλεκτρολύτες στο σώμα. Τα μεταλλικά του στοιχεία καλύπτουν το 40% των ημερησίων μας αναγκών σε ασβέστιο και 28% σε μαγνήσιο (NHS-UK, κατανάλωση ενός λίτρου νερού). To Aqua Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό διατίθεται σε PET συσκευασία 1,5 lt και 500 ml, καθώς και σε γυάλινη συσκευασία 750 ml.

Μοναδική γεύση

Το AQUA Carpatica είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αγνότητα και τη γεύση. Εκατομμύρια χρόνια ηφαιστειακής δραστηριότητας έχουν απαλλάξει την πηγή από ρύπους, χαρίζοντας στο νερό μας την απαράμιλλη, μοναδική γεύση του. Για αυτούς τους λόγους το Aqua Carpatica αποκαλείται ως το «θαύμα της παρθένας φύσης» και ως το τέλειο νερό.

Για το λανσάρισμα του Aqua Carpatica στην ελληνική αγορά ο κ. Γιάννης Βάλβης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να προσφέρω και στους συμπατριώτες μου ένα νερό απαράμιλλης αξίας. Ενα πολύ ευχάριστο νερό στη γεύση με μηδέν νιτρικά. Ενα νερό που πηγάζει στα παρθένα Καρπάθια Ορη, όπου δεν επιτρέπεται η ανθρώπινη παρέμβαση. Το Aqua Carpatica έχει ήδη κατακτήσει σημαντικές παγκόσμιες αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα αγαπηθεί και από τους Ελληνες, καθότι συνδυάζει ταυτόχρονα αγνότητα και απόλαυση, που σπάνια συνυπάρχουν μαζί».

Σημαντικές διακρίσεις

Η μοναδική και ιδανική ποιότητα του AQUA Carpatica του έχουν δώσει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Συνολικά στα 10 χρόνια παρουσίας του στην παγκόσμια αγορά έχει λάβει περισσότερες από 48 διακρίσεις, κυρίως για την ποιότητα και τη γεύση του. Ενδεικτικά κάποιες από τις διακρίσεις είναι: Superior Taste Award 2021-2020, Global Water Drinks Award 2020-2019, Japan Aqua Award 2020, Crystal Taste Award 2019, Gourmet Waters International Awards-Paris 2019.

Σημειώνεται ότι την αποκλειστική διανομή των προϊόντων στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο Ομιλος Εταιριών Mantis.

Διαβάστετο δημοσίευμα στη Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ