Zoom: Πώς μπήκε στις ζωές μας μέσα σε ένα βράδυ – Η άνοδος μετά το lockdown και τα viral ευτράπελα

Μέχρι την πανδημία του κορονοϊού και το πρώτο lockdown, οι τηλεδιασκέψεις γίνονταν μέσω skype. Ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας το Zoom. Η αμερικανική εταιρεία Zoom, κατέγραψε ξαφνική άνοδο και αναγνώριση σε χώρες που μέχρι το 2020 δεν είχε ευρεία παρουσία, ανάμεσα σε αυτές τις χώρες και η Ελλάδα. Είναι όμως το Zoom μια παροδική μόδα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που υπαγορεύτηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού;

Η χρήση της ομώνυμης πλατφόρμας της για μαζικές βιντεοδιασκέψεις έχει απογειωθεί λόγω της αναγκαστικής τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης και τηλεψυχαγωγίας και πλέον τα στοιχεία δείχνουν ότι η άνθηση των εργασιών της θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη της πανδημίας, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει.

Στιγμιότυπα από τις τηλεδιασκέψεις έγιναν viral

Φυσικά, στην αναγνωρισιμότητα βοήθηκαν και τα viral στιγμιότυπα από τηλεδιασκέψεις με διάφορα ευτράπελα ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα. Το περασμένο έτος είδαμε την βασίλισσα σε zoom, δολοφονίες και αυτοκτονίες σε zoom, “γαλλικά” ή ακόμα και σεξουαλικές περιπτύξεις σε… ζωντανή μετάδοση. Η τεχνολογία δεν είναι πάντα σύμμαχος!

Ας θυμηθούμε μερικά περιστατικά που συζητήθηκαν και έγιναν viral.

Βραζιλία: Ζευγάρι κάνει σεξ σε απευθείας μετάδοση την ώρα τηλεδιάσκεψης δημοτικού συμβουλίου στο Zoom

Τον Αύγουστο, ένας δημοτικός σύμβουλος, αφού συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου του Ρίο ντε Τζανέιρο, ξέχασε να κλείσει την κάμερα και άρχισε τις ερωτικές περιπτύξεις με τη σύντροφό του. Της τηλεδιάσκεψης προήδρευσε το μέλος του κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας, Λέονελ Μπριζόλα, ο οποίος συνέχισε τη συζήτηση παρά τις “καυτές” εικόνες που έβλεπαν στο παραθυράκι. Το δημοτικό συμβούλιο του Ρίο ντε Τζανέιρο συζητούσε για τον τρόπο που θα εξασφαλίσει τρόφιμα σε φοιτητές στη διάρκεια της πανδημίας.

Μπάφαλο: Χαμός σε τηλεδιάσκεψη Zoom σχολικού συμβουλίου- Τα… “γαλλικά” και το μεσαίο δάχτυλο

Ήταν στη διάρκεια διάσκεψης μέσω Zoom του σχολικού συμβουλίου του Μπάφαλο τον Νοέμβριο του 2020, όταν ένα από τα μέλη εξεμάνη αρχίζοντας να βρίζει και να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στους συνομιλητές της. Η Πολέτ Γουντς φαίνεται να πίνει κρασί και να είναι νευρική και κάποια στιγμή αρχίζει να φωνάζει “βγάλε τον σκασμό”. Η έκρηξή της συνεχίζεται πιο έντονη επιδεικνύοντας το μεσαίο δάχτυλο. Άλλο μέλος παρεμβαίνει και ενημερώνει ότι κάποιος απ’ όλους βρίζει τα μέλη και τους δείχνει το μεσαίο δάχτυλο προκαλώντας αναστάτωση. Η Πολέτ Γουντς έχει τεθεί υπό έλεγχο για την εκρηκτική αυτή αντίδραση.

Καθηγήτρια πέθανε μπροστά στους μαθητές της σε μάθημα μέσω Zoom – Είχε συμπτώματα κορονοϊού Τον Σεπτέμβριο τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι μια καθηγήτρια από την Αργεντινή, πέθανε μπροστά στους μαθητές της, καθώς κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μαθήματος μέσω του Zoom. Όπως μετέδωσε η Mirror, η καθηγήτρια πέθανε λόγω του κορονοϊού. Η 46χρονη αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή της και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της διάλεξης. Η Paola De Simone, ήταν καθηγήτρια στο Universidad Argentina de la Empresa (UADE) με έδρα στο Μπουένος Άιρες.

Η 46χρονη είπε στους μαθητές της ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε δυσκολίες στην αναπνοή της, αναφέρει η εφημερίδα Diari Mes.

Κάποιοι της ζήτησαν να τους δώσει την διεύθυνση του σπιτιού της για να στείλουν ένα ασθενοφόρο, αλλά το μόνο που μπόρεσε να πει η άτυχη γυναίκα ήταν “δεν μπορώ” και κατέρρευσε. Λίγες ημέρες πριν, η καθηγήτρια είχε εκφράσει ανησυχίες για την υγεία της, λέγοντας σε φίλους και συγγενείς ότι υπέφερε από συμπτώματα του κορονοϊού για περίπου έναν μήνα σύμφωνα με την “La Noticia”. Η μαθήτριά της Ana Breccia δήλωσε “Με τους συμμαθητές μου κάναμε διαδικτυακό μάθημα την Τετάρτη. Η καθηγήτρια άρχισε να μας λέει ότι είχε πνευμονία και είδαμε ότι ήταν χειρότερα από ότι στα προηγούμενα μαθήματα. Σε κάποιο σημείο δεν μπορούσε να αλλάξει τα slides, ούτε να μιλήσει και άρχισε να μην έχει ισορροπία”. Το βίντεο με την κατάρρευση της καθηγήτρια έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Η 46χρονη συνέχισε να εργάζεται παρά τον έντονο βήχα που είχε το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Clarín, ήταν παντρεμένη με έναν γιατρό και είχαν αποκτήσει μια κόρη. Όπως αναφέρεται, ο άνδρας της λόγω της πανδημίας δούλευε πολλές ώρες και ήταν αυτός που βρήκε νεκρή τη σύζυγό του μόλις έφτασε στο σπίτι.

Αστρονομική άνοδος – Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 326% το 2020

Ο Έρικ Γιούαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom, μιλώντας σε αναλυτές της Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας του, η οποία στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου, είχε έσοδα 883 εκατ. δολάρια, έναντι μόνο 188 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο πριν ένα χρόνο (αύξηση περίπου 370%).

Το Zoom είναι δωρεάν για τον πολύ κόσμο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), αλλά χρεώνει τους επιχειρηματικούς πελάτες του για τις έξτρα δυνατότητες της πλατφόρμας του. Ήδη έχει 467.100 επιχειρήσεις-πελάτες με περισσότερους από δέκα εργαζόμενους. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 326% το 2020 φθάνοντας τα 2,6 δισ. δολάρια και τα κέρδη του εκτινάχθηκαν από μόνο 21,7 εκατ. δολάρια το 2019 σε 671,5 εκατ. δολ. πέρυσι. Παρά τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών και επενδυτών ότι το Zoom θα παίζει πια λιγότερο κεντρικό ρόλο στις ζωές πολλών εργαζομένων το 2021, καθώς προχωρούν οι μαζικοί εμβολιασμοί και διαφαίνεται η προοπτική σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και επιστροφής στην κανονικότητα, ο Γιούαν αντίθετα περιμένει περαιτέρω αύξηση εσόδων κατά 43% φέτος ή συνολικά γύρω στα 3,8 δισ. δολάρια. Η εκτίμηση αυτή οδήγησε σε άνοδο κατά 6% της μετοχής στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα «τιμολογεί» την αξία του Zoom στα 131 δισ. δολάρια. Ο Γιούαν δήλωσε ότι η εταιρεία σπεύδει να διαφοροποιήσει δεόντως το προφίλ της, ώστε να αξιοποιήσει το τεράστιο παγκόσμιο «ακροατήριο» που έχει βρει…ουρανοκατέβατα λόγω κορονοϊού. Όπως είπε, το Zoom κινείται προς την κατεύθυνση να μετατραπεί «από μία εταιρεία που έχει μόνο μια άκρως επιτυχημένη εφαρμογή, σε μια εταιρεία με μια ευρύτερη πλατφόρμα», που θα υποστηρίζει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας. «Καθώς ο κόσμος βγαίνει από την πανδημία, η δουλειά μας μόλις άρχισε. Δεν είμαστε πια μόνο μια εταιρεία για βιντεοδιασκέψεις», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ