Ψάλτου για Φιλιππίδη: Με βαρούσε με δύναμη – Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου, ο οποίος κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης “Φον Δημητράκης”, ανέφερε ότι “έτρεμε τη στιγμή που θα βγει στη σκηνή”.

“Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ίχνος ψέματος σε αυτά τα οποία ακούσατε. Την πρώτη χρονιά συνεργάστηκα με τον κ. Φιλιππίδη για ένα διάστημα περίπου τριών μηνών, εξωκαλλιτεχνικά για κάποιες εργασίες που χρειαζότανε… Μία μέρα πριν από την πρεμιέρα μου ανακοινώθηκε ότι πάνω στη σκηνή αυτή έχει και ξύλο. Το μαρτύριο μου πραγματικά αρχίζει από την επόμενη μέρα, όπου για τον πρώτο μήνα υπήρχε ένα τηλέφωνο πάνω στο γραφείο, στη συγκεκριμένη σκηνή, με αυτό με χτυπούσε. Σε διάστημα περίπου 15-20 ημερών το σώμα μου είχε μελανιάσει. Για τον κ. Φιλιππίδη αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι είναι αληθινό, υπήρχαν άνθρωποι που γελούσαν. Εγώ εκείνη τη στιγμή κακοποιούμουν. Με βαρούσε με δύναμη”, ανέφερε ο κ. Ψάλτου μιλώντας στο Mega.

“Είχε ξεκινήσει και το χαστούκι… Είχα αρχίσει να υποφέρω και να πονάω. Πήγα δύο φορές σε δημόσιο νοσοκομείο, στα εφημερεύοντα, προκειμένου να τους πω το πρόβλημά μου και μία φορά σε ιδιώτη γιατρό. Εκεί μου είπαν ότι υπάρχει θλάση και φλεγμονή και ότι αυτό πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει… Έτρωγα ξύλο. Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Η ανάγκη είναι η έλλειψη της ελευθερίας”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ο κ. Φιλιππίδης στον χώρο του θεάτρου είναι ηγεμονικός. Δεν υπάρχεις, δεν έχει δικαίωμα λόγου… Έτρεμα τη σκηνή που θα βγω στη σκηνή, που θα πάω στο θέατρο… Ένα μήνα πριν τελειώσουμε την πρώτη σεζόν, πάνω στη σκηνή τρώω μία γονατιά στη μέση. Πάω να σηκωθώ και δεν μπορώ. Δεν υπήρχε λόγος να συμβεί… Είναι η πρώτη φορά που την επόμενη μέρα, πήρα το θάρρος, βρήκα τη δύναμη, κατέβηκα στο καμαρίνι του και του είπα: ‘Πέτρο, χθες συνέβη αυτό. Εγώ ήρθα εδώ αρτιμελής και θέλω να φύγω αρτιμελής. Εάν δεν σου κάνω, αντικατέστησε με τώρα'”.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ψάλτου η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης τον χτύπησε ανελέητα έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ