• Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης - Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή

  7:08 μμ, Σαββατο 20 Φεβ 2021 7:08 μμ, Σαββατο 20 Φεβ 2021

  Συνελήφθη ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Η σύλληψη έγινε σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του από τις δικαστικές αρχές για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Ο γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός, μετά τη γνωστοποίηση της έκδοσης του εντάλματος, παρουσιάστηκε μαζί με τον συνήγορό του λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και συνελήφθη.

  Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ και νωρίς το απόγευμα, προκειμένου να ενημερωθεί αν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, αλλά αμέσως μετά, αφού τον ενημέρωσαν ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε εκδοθεί ένταλμα, αποχώρησε, δηλώνοντας ότι ήταν στη διάθεση των αρχών. Ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας δήλωσε σχετικά: "Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται."

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα μεταφερθεί την Κυριακή από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ενώπιον της ανακρίτριας και το πιθανότερο είναι ότι ο δικηγόρος του θα ζητήσει προθεσμία (έως και πέντε ημέρες) για να απολογηθεί προκειμένου να ενημερωθεί για το υλικό της δικογραφίας. Μέχρι τότε, ο σκηνοθέτης θα είναι υπό κράτηση.

  Πώς έφτασαν οι Αρχές στο ένταλμα σύλληψης

  Οι εισαγγελικές αρχές εξέτασαν υπό άκρα μυστικότητα μια σειρά από μάρτυρες-κλειδιά, οι καταθέσεις των οποίων ήταν καθοριστικές για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, ενώ εις βάρος του είχαν κατατεθεί και μηνύσεις, Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν με μεθοδικότητα οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία και υπέγραψε το ένταλμα σύλληψης.

  Η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του γνωστού ηθοποιού αφορά σε δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με τη μήνυση του 25χρονου. Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη, με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί. Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή.

  Ουσιαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν σε βάρος του κατηγορίες βασισμένες στην καταγγελία του 25χρονου που αποκάλυψε ότι βιάστηκε σε ηλικία 14 χρονών και σε ακόμη μια καταγγελία, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην εισαγγελία χωρίς να δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.

  Έτσι, η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010,περιλαμβάνει και τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού, για πράξη που έχει παραγραφεί. Όπως όμως συνέβη και στην υπόθεση Μπεκατώρου, έπειτα από μία μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, έγινε νέα καταγγελία για υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

  Καθοριστική ήταν η κατάθεση μίας γυναίκας την Παρασκευή το μεσημέρι, η οποία επιβεβαιώνει άλλες καταγγελίες για πρακτικές που ακολουθούσε ο σκηνοθέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήταν στο στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη, γνώριζε πρόσωπα και πράγματα για τον τρόπο δράσης του και φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε επαφές με ανήλικα αγόρια.

  Υπ. Δικαιοσύνης για Λιγνάδη: Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε - Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης
  «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη .

  «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

  Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

  Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης» , υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Δικαιoσύνης.

  Δικηγόρος Λιγνάδη: Ο πελάτης μου αρνείται όλες τις κατηγορίες - Είναι ένας έντιμος άνθρωπος
  Ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη Νίκος Γεωργουλέας έξω από την ΓΑΔΑ. Μετά το ένταλμα ανέφερε ο κ. Γεωργουλέας «προσήλθε αυτοβούλως στις αρχές» κάτι που όπως ανέφερε το έκανε και το απόγευμα όταν «προσήλθε και πάλι αυτοβούλως και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των αρχών».

  Τόνισε ότι δεν έχουν λάβει ακόμη τη δικογραφία και το κατηγορητήριο ωστόσο ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται όλα όσα ακούγονται. "Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό η κατηγορία… Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής… Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε. Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται" τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργουλέας, σημειώνοντας πως όλο αυτό το διάστημα ο πελάτης του ήταν στην Αθήνα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα