Επεισόδια στα Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια: Χημικά, μολότοφ και προσαγωγές – ΒΙΝΤΕΟ

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν προς το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Όταν οι διαδηλωτές έφευγαν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση τα Προπύλαια προκειμένου να διαλυθεί η πορεία, στη συμβολή της οδού Ομήρου με τη Πανεπιστήμιου, επικράτησε ένταση. Ομάδα ατόμων άρχισε να πετά προς τις αστυνομικές δυνάμεις πέτρες και βόμβες μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με κρότου λάμψης και χημικά. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ στην προσπάθεια τους να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη συγκέντρωση φοιτητών και εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταμένες περιμετρικά του κτιρίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη νερού και χημικών.

Αστυνομικοί ρίχνουν αγκωνιά στο πρόσωπο άνδρα

Σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας κατέγραψε το GrTimes.gr κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη.Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο – ντοκουμέντο, την ώρα που είχε ξεσπάσει ανθρωποκυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών και ενώ τα επεισόδια ήταν σε πλήρη εξέλιξη, αστυνομικός των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπά βίαια με τον αγκώνα του έναν άνδρα στο πρόσωπο, ένας συνάδελφός του να τον κλωτσά ενώ ένας τρίτος αστυνομικός χτυπά με το γκλοπ ένα ακόμα άτομο που βρίσκεται στο ίδιο μέρος.

Το περιστατικό σημειώθηκε επί της οδού Ολύμπου, μπροστά στα μάτια περαστικών που κοιτούσαν έντρομοι ενώ στη συνέχεια, όπως μπορείτε να δείτε, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αποχωρούν χωρίς να φαίνεται πως κινείται κάποια διαδικασία σύλληψης ή προσαγωγής των ατόμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ