Στη βουλή η δικογραφία με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για Παππά

Της Άννας Κανδύλη

Τον δρόμο για τη βουλή πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα εις βάρος του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου απέστειλε το σχετικό φάκελο βάση του Νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς όπως αναφέρει στο διαβιβαστικό του, από τη μήνυση του επιχειρηματία «Προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού».

Οι καταγγελίες

Η υπόθεση άνοιξε όταν ο κ.Καλογρίτσας τον περασμένο Ιούλιο, κατήγγειλε πως ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε να επιστρέψει 3.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει πως επρόκειτο για μία εικονική σύμβαση, «εμπνεύσεως» του Νίκου Παππά και του «White Ηouse», ώστε να μπορέσει να καλύψει την εγγυητική επιστολή που απαιτείτο να καταθέσει τον Αύγουστο του 2016 για να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σε υπόμνημα που κατέθεσε λίγους μήνες μετά στη Δικαιοσύνη περιέγραψε σειρά αδικημάτων σε βάρος του πρώην υπουργού, που θεωρεί πως η Βουλή οφείλει να διερευνήσει, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Και συγκεκριμένα τις εξής πράξεις: δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Μεταξύ άλλων στο υπόμνημα ανέφερε πως «…υπέστην στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό, αποδίδοντας εμπιστοσύνη προς διόλου τυχαία πρόσωπα, ήτοι προς τα αναφερόμενα ανώτατα στελέχη (White House, όπως στις μεταξύ τους επαφές και mail αποκαλούνταν), των οποίων εκτελούσε πιστά εντολές λόγω των γνωστών τοις πάσι στενότατων σχέσεών του με την αριστερά και ειδικά με το κόμμα τους».

Κατά τα λοιπά, η δικογραφία θα παραμείνει στην τακτική δικαιοσύνη που θα συνεχίσει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα όπως τα μέλη της οικογένειας Χούρι της εταιρίας CCC που είναι μεταξύ των μηνυομένων , προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα , στο παλίσιο της οποίας θα κληθεί να καταθέσει κι ένας μάρτυρας ακόμα που έχει προτείνει η πλευρά Καλογρίτσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ