Εξιχνιάστηκε η δολοφονία οδηγού σχολικού λεωφορείου από τα Βριλήσσια – Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 67χρονου οδηγού σχολικού λεωφορείου από τα Βριλήσσια, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η σορός του είχε βρεθεί ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή Αγριλέζα του Σουνίου. Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 15 Νοεμβρίου στα Βριλήσσια, ενώ το πτώμα εντόπισαν περιπατητές 1η Ιανουαρίου. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ομολογήσει συνάδελφός του οδηγός. Τα κίνητρα φαίνεται ότι είναι οικονομικά.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και το ρεπορτάζ είχε επικεντρωθεί στα μυστικά που έκρυβε ο τραπεζικός λογαριασμός του θύματος. Σύμφωνα με την εκπομπή, οι αγορές με την κάρτα του από τρίτους και τα χρήματα που «έκαναν φτερά» από το λογαριασμό του, ήταν τα στοιχεία που θα έριχναν φως στην υπόθεση.

Ο αδελφός του άτυχου οδηγού είχε μιλήσει στην κάμερα του «Τούνελ»: «Την ημέρα της εξαφάνισης μου ανέφερε στο τηλέφωνο πως κάποιος του έκλεβε χρήματα από το λογαριασμό του. Το είχε ανακαλύψει λίγες ημέρες πριν. Του είπα να μην ασχοληθεί εάν πρόκειται για ένα με δύο χιλιάδες ευρώ και μου απάντησε ότι θα ακύρωνε την κάρτα. Μου ζήτησε μάλιστα να πάμε μαζί στην τράπεζα. Λάμβανε και κάποια μηνύματα στο κινητό της δουλειάς του για κινήσεις λογαριασμού, αλλά δεν έδινε σημασία γιατί νόμιζε πως δεν αφορούσαν εκείνον, αλλά την αφεντικίνα του. Το σκηνικό που είδα στο σπίτι όταν μπήκα, δεν είχε καμία αλλαγή, φαινόταν όμως σαν να έφυγε βιαστικά. Εκείνη την ημέρα δεν τον είχε δει κανείς. Παρόλο που ήμουν συνδικαιούχος, έμαθα για τις κινήσεις σε ξένο λογαριασμό μετά την εξαφάνιση.»

Ταξίδια, γυναικείες τσάντες και άλλα, αγοράστηκαν με τα χρήματα του Τάκη Βόσσου εν αγνοία του. «Στη δουλειά του τού χρωστούσαν κάποιους μισθούς. Το μυαλό μου πάει παντού, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που δεν έχω κάποιο στοιχείο στα χέρια μου. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν, δεν ξέρω πως μπορεί να βρέθηκε νεκρός στο βουνό. Δεν είχε ούτε το λόγο, ούτε τη δυνατότητα να βρεθεί εκεί, γιατί τον τελευταίο καιρό τον ταλαιπωρούσε το πόδι του. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να υπάρξει τιμωρία σε αυτό το έγκλημα», ανέφερε στην κάμερα του «Τούνελ» ο αδελφός του.

«Του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό του…»

Στην εκπομπή είχε μιλήσει και ο ανιψιός του. «Είναι πολύ περίεργο το πώς έφτασε στο Σούνιο, που βρέθηκε νεκρός. Δεν είχε καμία σχέση με αυτήν την περιοχή. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος πάντα κλείδωνε την πόρτα του σπιτιού του. Αυτή τη φορά όμως βρέθηκε ξεκλείδωτη. Και μόνο ότι έφυγε ξαφνικά, κάτι λέει. Κάποιος του είπε να βγει έξω. Και δε θα πήγαινε με κάποιον άγνωστο…», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμα και στα χρήματα που «έκαναν φτερά» από τον λογαριασμό του. «Με την ιδιοκτήτρια του παιδικού όπου εργαζόταν είχαν φιλικές σχέσεις. Ήταν τριάντα χρόνια στο σταθμό. Εκείνη τον ενημέρωσε πως έγιναν κάποιες κινήσεις στον τραπεζικό του λογαριασμό από κάτι μηνύματα που είδε στο κινητό που του είχε παραχωρήσει η ίδια. Αυτός δε γνώριζε για τα χρήματα που έλειπαν και γι’ αυτό ακύρωσε την κάρτα του. Αν ήταν δικά του τα έξοδα δεν θα την ακύρωνε. Μιλάμε για πάνω από 40.000 – 50.000 ευρώ. Ο τραπεζικός του λογαριασμός έμεινε σχεδόν άδειος… Γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια. Θέλουμε να μάθουμε κι εμείς τι συνέβη. Μας τρώει. Θέλω δηλαδή να μάθω για ποιο λόγο έγινε ότι έγινε», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε: «Από τον παιδικό σταθμό του χρωστούσαν κάποια χρήματα. Είχαν θέματα με τα μηνιάτικα. Φαντάζομαι όπως όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις πλέον…», κατέληξε.

«Μία γυναίκα του έπαιρνε χρήματα…»

Ένας παλιός φίλος και γείτονας του άτυχου Παναγιώτη Βόσσου, περιγράφει τον 67χρονο ως έναν μετρημένο άνθρωπο που έκανε οικονομίες. Αναφέρεται σε μία οικονομική συναλλαγή που είχε το θύμα και θεωρεί πως μπορεί να σχετίζεται με την τραγική κατάληξή του. «Πριν δύο χρόνια μου είπε να ρωτήσω κάτι τον γιο μου που είναι δικηγόρος. Είχε δώσει χρήματα εκεί που εργαζόταν και ήθελε να μάθει πώς μπορούσε να τα πάρει πίσω, γιατί δεν του τα έδιναν. Δεν είχε πάρει κάποια υπογραφή, αλλά είχε μαρτυρίες δύο φίλων του. Ήταν περίπου τριάντα με πενήντα χιλιάδες ευρώ. Από το πουθενά βρέθηκε να έχει κάνει ταξίδια στο εξωτερικό με την κάρτα του, χωρίς όμως να έχει φύγει ποτέ απ’ την Αθήνα. Ποιος χρησιμοποίησε την κάρτα; Μήπως κάποια γυναίκα που πιθανότατα εμπλέκεται; Εδώ κάτι μπάνια ήθελε να κάνει στην Αιδηψό και σκεφτόταν τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Για τη δολοφονία αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή : ΕΡΤ/ anikolouli.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ